Åsa Jönsson och Jessica Martinsson från Julklappshjälpen Hässleholm är i full färd med att iordningställa årets klappar. foto: Magnus Wahlström
Joakim Åstrand (delägare Autoport), Jessica Martinsson (Julklappshjälpen), Richard Norlin (Gruppchef Bergendahls terminal 2) och Åsa Jönsson (Julklappshjälpen) i landskapet av packade julkassar.
Julklappshjälpen
Alla kassar är uppmärkta med nummer, ålder och kön på den aktuella mottagaren.

Tomten kommer inte tomhänt

Hässleholm Sedan 2012 har Julklappshjälpen varit en aktiv förening i Hässleholm och så även i år.
– Vi kan inte tillgodose alla önskemål, men så länge vi vet barnens intresse så blir det lite enklare, säger Jessica Martinsson.

Eldsjälarna bakom Julklappshjälpen Hässleholm flyttade inför julen ifjol in i nya lokaler på Läreda. Flytta har de tvingats göra varje år sedan starten 2012, men i år återfinns de på samma plats.
– Väldigt skönt att slippa packa upp och ner allting igen, det har vi gjort tillräckligt. Här är lite kallt, men det är åtminstone uthärdligt, skrattar Jessica Martinsson som tillsammans med Åsa Jönsson och Siv Jönsson varit drivande i årets insatser.
Lokalen kan de dessutom räkna med att få stanna i ett bra tag framöver.
– Man vill ju hjälpa till. Så vi står för fastigheten och Richard Norlin (Bergendahls) för personalen, säger Joakim Åstrand, delägare i fastighetsägaren Autoport och tillägger:
– Så länge vi har kåken får Julklappshjälpen behålla sin lokal!

Ansökningstiden för att få hjälp av Julklappshjälpen gick ut den siste november och i år har tjugo familjer med sammanlagt 58 barn i Hässleholms kommun ansökt. Möjligen något färre än tidigare år, men siffran är någorlunda intakt berättar Jessica Martinsson.

Samtidigt har flera ur föreningen Julklappshjälpen inte kunnat vara lika delaktiga, så Jessica, Åsa och Siv har fått dra ett tungt lass med alla göromålen.
– Vi har fått hjälp av våra män och barn i alla fall, säger hon med ett skratt innan hon tillägger mer allvarligt:
– Vi får se om vi kommer att hinna slå in alla klapparna. Om vi inte gör det kommer vi åtminstone att skicka med inslagspapper.
Sedan tidigare behöver de som söker hjälpen inte uppge mer än ålder, kön och barnens intresse. Men från och med i år har dessutom adress blivit ett krav.
– Det beror på att vi fått en del ansökningar från de som bor utanför kommunen. Och vi verkar enbart i Hässleholms kommun, berättar Jessica.

Tidigare år har även flera insamlingsdagar anordnats för att privatpersoner ska kunna lämna in sina bidrag. I år har det varit lite lugnare på den fronten. Anledningen är föreningens lager är förhållandevis välfyllt från tidigare år.
– Problemet är, som vanligt, åldrarna 12-19. Men vi har en del där också, avslutar Jessica Martinsson.

Dagens fråga

Tror du att Palmemordet kommer att lösas?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×