Patrick Isaksson på PA:s entreprenad.
Patrick Isaksson på PA:s entreprenad.
Patrick Isaksson på PA:s entreprenad.

23 anställda – efter bara ett år

KNISLINGE I september 2016 startade Patrick Isaksson PA:s Entreprenad.
I dag – bara ett drygt år senare – har företaget 23 anställda.
– Och det ser ljust ut inför framtiden, skönt att vi har tecknat långa avtal, säger Isaksson.

För fotbollsintresserade Östra Göinge-bor är Patrick Isaksson säkert ett välkänt namn. Han har spelat i Hanaskog, Hjärsås/Värestorp och Glimåkra, men en korsbandsskada har tillfälligt (?) satt stopp för karriären.

Så fotbollen är ett avslutat kapitel?
– Nej, nej, jag ska vara damlagstränare i Hjärsås/Värestorp kommande säsong. Det ska bli kul. Och jag vill spela igen, jag är ju bara 27 år. Det blir operation någon gång under 2018, sen är det nio månaders rehab och sen hoppas jag kunna spela igen, säger Isaksson.

Hur hinner du med allt?
– Jag har en fantastisk sambo och föräldrar och svärföräldrar som ställer upp otroligt mycket, säger trebarnspappan Isaksson.

PA:s Entreprenad startade han på inrådan av Andreas Andersson på Comne Work, som byggt ut fibernätet i kommunen. Isaksson jobbade för Comne Work tidigare, men hade egentligen bestämt sig för att gå vidare till en annan tjänst.
– Då sa Andreas ”är du inte sugen på att starta eget?”. Jag var tveksam först, men i dag ångar jag mig verkligen inte, säger Isaksson.
– Jag har haft jättemycket hjälp av Andreas och är otroligt tacksam att jag fick gräva åt dem.
Isaksson kunde bygga upp sin sin verksamhet på att gräva ner fiber och på så sätt fick företaget en rivstart.

Gräver ni enbart ner fiber?
– Nej, men just nu är det mycket, ungefär 70-30 fiber kontra arbeten åt privatpersoner. Vi siktar på att rikta in oss mer på privatpersoner, få en jämnare fördelning.

Har du någon gång känt att det gått för fort?
– Nja, i april/maj var det mycket fart. Och man vill ju inte gärna tacka nej till jobb, framförallt inte när man har ett ganska nystartat företag. Men vi har hela tiden varit noggranna, tar vi ett jobb ska vi göra det bra, det tummar vi aldrig på.

Med eget företag har det blivit mindre och mindre grävande för Isaksson. Pappersarbete och planering och kundkontakt och personalvård och allt annat som hör till vardagen för egenföretagare tar den mesta av tiden.
– Fast jag rycker in och gräver när någon är sjuk eller borta. Jag älskar det och har alltid varit grävmaskinist. Jag började jobba som grävmaskinist direkt efter studenten och intresset har alltid funnits där. Sedan jag var sex-sju år har jag stannat upp och kollat varje gång jag sett en grävmaskin, jag har alltid tyckt att det har varit kul.

Du är uppe i 23 anställda, är det aktuellt att anställa ännu fler?
– Just nu vill jag gärna landa lite där vi är och i första hand behålla den personalen vi har. Men jag tror det blir ett par anställningar till 2018.
Företaget tar uppdrag i nästan hela Sverige, berättar Isaksson, som hyllar sin personal. Ofta ligger grävmaskinisterna ute på jobb flera dagar i rad runt om i landet.
– Personalen ställer upp fantastiskt mycket och är väldigt driven.

Hur ser framtiden ut?
– Ljus. Det är en trygghet att ha tecknat längre avtal, det känns skönt.

FAKTA
Namn: Patrick Isaksson.
Ålder: 27.
Bor: Knislinge.
Familj: Sambon Nelly, tre barn.
Yrke: Äger och driver PA:s Entreprenad som utför allt inom gräv- och markarbeten.

Dagens fråga

Tror du att Palmemordet kommer att lösas?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×