Zakaria Abdulrazek vaktade Osbymålet den här säsongen. Med allra största sannolikhet är det färdigspelat för honom i klubben då pendlingsavståndet blir för långt. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Calciospelare slutar i Osby

Calciospelarna Zakaria Abdulrazek och Klas Albinsson ser ut att vara förlorade för IFK Osby inför den kommande säsongen.
– Då de gått färdigt skolan och flyttat från orten så blir det för långt för dem att pendla, säger Joakim Hansson.

Calcios fotbollsakademi etablerade sig i Osby hösten 2014 och är nu inne på sitt fjärde år. Eleverna på akademin är mellan 16 till 19 år och har samtidigt kunnat spela med IFK Osby.
Men när de slutat skolan så har de flesta lämnat Osby. Aldin Basic och Gentrit Bangu gick till exempel redan i somras till Värnamo.
Zakaria Abdulrazek och Klas Albinsson valde dock att spela kvar i klubben under hösten. Men någon fortsättning i klubben ser det inte ut att bli för de båda.
– Abdulrazek bor i Malmö medan Albinsson har sin hemvist i Hovmantorp. Vi är glada att de trots att de fick pendla ville fortsätta att spela med oss i höstas.
– Men i längden blir det tufft vilket gör att vi tyvärr nog tappar dem nästa säsong, säger Joakim Hansson som är assisterande tränare till Mattias Nilsson i Osby.

– Vi vill gärna ha Calciospelarna kvar i klubben. Men realistiskt sett får det bli dem som inte har ett längre pendlingsavstånd än fyra-fem mil.
Sedan tidigare är det klart att Osbyikonen Max Sandberg spelar Nosaby nästa år.
– Tufft att tappa honom men samtidigt är han väl värd att få chansen att spela i tvåan, menar Joakim Hansson som även berättar att det inte blir någon fortsättning för Hans Eteno Ossavou som spelade några matcher i höstas för klubben.
På pluskontot finns så här långt nyförvärven Edem Hetcheli och Niklas Stenfeldt-Karlsson som nyligen blivit klara.
22-årige Hetcheli började med fotboll i IFK Hässleholm där det bland annat blev spel i A-laget. Han kommer senast från Vankiva och har även hunnit på med en sejour i Vinslöv.
– Edem var faktiskt här och tränade redan förra vintern. På grund av sitt jobb har han inte kunnat satsa fullt ut, säger Joakim Hansson.

– Han ska dock ha mer tid för fotbollen nu. Edem är en spelare med fina kvaliteter som kan användas som både mittfältare och forward.
Niklas Stenfeldt-Karlsson är en målvakt som det här året stod hos Osbys seriekollega Önneköp. Bägge lagen spelar för övrigt i den östra fyran även den här säsongen.
– Niklas är en ung målvakt som är född 2000. Han bor i Höör men går på gymnasium i Hässleholm, berättar Hansson som även räknar Wilhelm Olsson som ett nyförvärv.
– Wilhelm blev korsbandsskadad inför säsongsstarten i våras men är snart i träning. Han har varit noga med sin rehab så det ska bli kul att snart se honom i farten på fotbollsplanen igen.

Wilhelm Olsson, viken har Hässleholms IF som moderklubb, delade segern i skytteligan i division 4 förra säsongen.
Det lär även tillkomma en del spelare under vintern då det på lagets träningar dykt upp en del nya namn.
– Vi räknar med att åtta till tio spelare som går på Calcioakademin skrivs över till klubben, säger Joakim Hansson som tillägger att det är sådana som gått där några terminer.
– Vi har en 20-25 killar som går första året men inga av dem är aktuella för A-laget.
Programmet för Osbys träningsmatcher i vår är i stort sett klart.
Preliminärt så blir första matchen för året mot Älmhult som IFK möter den 1 mars på hemmaplan på konstgräset i Osby.
– Vi tycker inte det är lönt att börja tidigare då många är borta dessförinnan på grund av sportlovet.

×