GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gårdsförsäljning del i Skånes gröna näring

Publicerad 7 december 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Gårdsförsäljning av öl och vin har skrivits in i livsmedelsstrategin för Skåne. Alliansen och SD drev igenom tillägget i regionstyrelsen.  Arkivbild.
Gårdsförsäljning av öl och vin har skrivits in i livsmedelsstrategin för Skåne. Alliansen och SD drev igenom tillägget i regionstyrelsen. Arkivbild.

Beslutet tog på torsdagen i regionstyrelsen mot det rödgröna styrets vilja.

Oppositionsledaren Carl-Johan Sonesson (M) är lika nöjd:

Den motionen drev Alliansen och SD igenom tidigare i år och ska framöver behandlas av riksdagen.

Strategin har ett utmaningsperspektiv och prioriterar forskning, innovation och förnyelse. Syftet är att stärka näringslivets konkurrenskraft i en globalt konkurrensutsatt ekonomi. Strategin tillvaratar den redan idag starka skånska innovationsinfrastrukturen med klusterinitiativ, Science Parks, inkubatorer, arenor och mötesplatser.

Dessa medel föreslås rekvireras och utnyttjas tillsammans med tidigare beslutade anslag om 750 000 kronor 2016 till 2018 till genomförandet av Skånes Livsmedelsstrategi.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.