Annons

Hyror höjs med cirka en procent

OSBY Osbybostäder höjer hyran med 0,9 procent. Det står klart efter förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget.
Osby • Publicerad 7 december 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Uppgörelsen mellan parterna innebär att Osbybostäder höjer hyran 0,9 procent per lägenhet och månad från och med den 1 januari 2018 och sen blir det en liknande höjning den 1 januari 2019.

– Vi arbetar för rimliga och rättvisa hyror och som alltid innebär förhandlingen en avvägning mellan fastighetsägarens behov och hyresgästernas intressen. Eftersom uppgörelsen är tvåårig har vi skapat förutsägbarhet och trygghet både för hyresgästerna och för företaget, menar Anna Karlberg, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Annons

Det kommunala bostadsbolaget Osbybostäder äger och förvaltar omkring 673 lägenheter i Osby kommun.

Fakta:

Osbybostäder höjer hyran med 0,9 procent. Det står klart efter förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons