Annons

Sverige körde över Argentina i VM

Sport • Publicerad 7 december 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Emma Fernis och det svenska laget jublar efter segern i torsdagens match i grupp B mellan Sverige och Argentina i EgeTrans Arena i Bietingheim-Bissingen under handbolls-VM i Tyskland.
Foto: Christine Olsson/TT
Emma Fernis och det svenska laget jublar efter segern i torsdagens match i grupp B mellan Sverige och Argentina i EgeTrans Arena i Bietingheim-Bissingen under handbolls-VM i Tyskland. Foto: Christine Olsson/TT

– Det ska bli kul att få möta Norge. Vi är i ett bra stim och att alla får spela och göra det bra är viktigt inför fortsättningen, sade tremålsskytten Hanna Blomstrand till Kanal 5 efter matchen.

Annons

Sverige tog dock tag i det igen. Förbättrade försvarsspelet och Filippa Idéhn i målet kunde göra några räddningar. Sverige kunde sedan lätt dra ifrån samtidigt som argentinskorna tröttnade mer och mer.

– Jag är nöjd med det mesta i dag, sade förbundskaptenen Henrik Signell till Kanal 5.

– Hon har fått spela så mycket tidigare, så vi lät henne vila i dag för att komma fullt fräsch till matchen mot Norge.

Sverige blir med all säkerhet minst grupptvåa, sedan väntar åttondelsfinal i Tysklands-VM på söndag eller måndag.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons