Vittsjös lagkapten Johanna Andersson ger sig ut på djupt vatten som gästtippare i Norra Skåne-tipset. ”Tänk om jag får 13 rätt, det hade varit helt sjukt”. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Lisa Klinga spelare ytterligare en säsong med Vittsjö GIK. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Vittsjös trotjänare satsar vidare 2018

Det går som smort med Vittsjö GIK:s lagbygge inför den nästa års säsong i Damallsvenskan.
Senaste spelare in är Lisa Klinga och Johanna Andersson som bägge förnyar sina kontrakt.

Det är två rutinerade namn som bestämt sig för ytterliga ett är med Vittsjö. Johanna Andersson kom redan 2009 medan Lisa Klinga dök upp i Vittsjö inför 2015 års säsong. I och med de bägge senaste kontraktsförnyelserna är Vittsjötruppen uppe i nio spelare.
Johanna Andersson är tillsammans med Sandra Adolfsson den riktiga kulturbäraren i Vittsjö. Johanna och Sandra är de enda spelarna i truppen som varit med på Göingelagets fantastiska resa till Damallsvenskan.

Johanna Andersson gör nu sin nionde säsong med Vittsjö. 28-åringen, som har Näsby som sin moderklubb, kom till den dåvarande division 1-klubben från Kristianstads DFF.
”Andy” är en allroundspelare som dykt upp på i stort sett varje plats i Vittsjölaget. Hon ger alltid hundra procent oavsett vilken position on spelar på.
– Vi ser glädjande nog vår lagkapten på Vittsjö IP även nästa säsong, säger Vittsjöordföranden Erika Nilsson.

– Johanna är en oerhört viktig spelare för oss och hela truppen, både på och utanför planen.
Rutinerad är även högerbacken Lisa Klinga som gjort över hundra damallsvenska matcher med Tyresö, Piteå, Linköping och Vittsjö. I den sistnämnda klubben har hon varit sedan 2015. Hon har under sina tre säsonger i klubben bara missat tre matcher.

Lisa är en modern och offensiv back som gärna följer med upp i anfallen och bjuder sina forwards fina inlägg.
– Det är en glädjande nyhet att Lisa Klinga har valt att fortsätta sin karriär i klubben, menar Erika Nilsson.

– Det skapar kontinuitet i vårt lag att många av spelarna väljer att stanna. Vi kan fortsätta att bygga vidare på det fina arbetet som vi gjorde förra säsongen.

×