Oldsberg sparkas från Bingolotto

Ingvar Oldsberg slutar som programledare för Binglotto och ersätts av Agneta Sjödin.
Orsaken är att en intern utredning påvisat allvarliga arbetsmiljöproblem.

Beslutet om att Ingvar Oldsberg petas blev känt under frredagseftermiddagen.
– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats, säger Hans Sahlin, vd för Folkspel i pressmeddelandet.

– Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så, säger Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör på Bonnier Broadcasting och TV4 i ett pressmeddelande.

Exakt vad arbetsmiljöproblemen består i vill man inte gå in på med hänvisning till att det rör sig om ett personalärende. Ingvar Oldsberg säger säger sig själv inte heller veta orsaken.

– Jag har fått samma pressrelease som du har fått. Och de pekar inte på något specifikt. Man säger att det handlar om allvarliga arbetsmiljöproblem. Men jag tycker att det har varit bättre än någonsin. Det är inga sexuella trakasserier eller så. Det kan vi vara säkra på. Det kanske kan vara om jag har styrt och dikterat, vilket man gör som programledare, säger han till Expressen.

×