Sten Svensson. Foto: Privat

Han brann för föreningslivet

Sten Svensson, Maglasäte, Höör, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är hustrun Astrid och barnen Stefan och Iréne med familjer.
H
En av Maglasäte IF:s största har lämnat oss, Sten Svensson, eller bara Sten behöver sägas för att i stort sätt alla som haft något med Maglasäte IF att göra de senaste 60 åren vet vem man talar om.
Sten har funnits i klubben sedan skolåldern och var med och färdigställde den nuvarande gräsplanen när den skulle anläggas 1958. Han har genom åren haft många roller i föreningen. Spelarkarriären på fotbollsplanen avslutades 1974/75, men han var också bandyspelare när sporten utövades på Tjurasjö.
Han har haft uppdrag som lagledare för både föreningens A- och B-lag, han har varit tränare för ungdomslag i olika åldrar, där han följde sin son Stefan ända upp i seniortruppen.
Sten var alltid beredd att ställa upp och hoppa in där det behövdes, senast i ungdomsverksamheten i höstas. Han har haft många olika uppdrag i styrelsen.
Vid sin pensionering 2001 tog han på sig uppgiften som vaktmästare och planskötare på Svanvallen och det är kanske i den rollen de flesta av oss i dag minns honom, i en blå arbetsoverall, Ett uppdrag han genomförde till 200 procent, 365 dagar om året.
”Sten Bertil Svensson”, som han ofta presenterade sig när han ringde och vill något, var en unik person. Sådana som han är det inte lätt att finna längre och han lämnar ett enormt tomrum efter sig i vår förening.
Sten var en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna. Han brann för klubben, som varit en del av nästan hela hans liv. Passerade man förbi Svanvallen en tidig sommarmorgon kunde man räkna med att se en man sittande på en gräsklippare eller dra runt en klumpig och tung bevattning, allt för att skapa en så bra gräsmatta som möjligt till kommande matcher.
Men du kunde också se honom en mörk vinterkväll skyffla snö bara för att det skulle finnas gångar att gå på för den som hyrt klubblokalen.
Sten var också en motor i föreningens loppmarknad, då han alltid hade koll på var allt fanns och vart det skulle.
Ända fram till hans sista loppmarknad i september i år var han en dynamo som var på plats först och därifrån bland de sista.
Vi är många som kommer att sakna allt från heta diskussioner om laguppställningar, tränare, spelsystem och gräsmattekvalitet till skratt och skoj över en grillad med bröd och en kopp kaffe. Sten representerade en småklubbskänsla och lojalitet mot den lilla föreningen där han var en av de stora gul-svarta hjärtana tillsammans med sin hustru Astrid.
Maglasätefamiljens tankar och kondoleanser går till Stens hustru Astrid och familjen.
Sten lämnade oss där han tillbringat en så stor del av sitt liv, på Svanvallen i Maglasäte, vid sin traktor.
En sak kan vi vara säkra på. Nämligen att om det finns gräsmattor i himlen kommer dom att vara perfekta från och med nu och i evig tid.
Tack Sten för allt du gett Maglasäte IF! Ditt minne lever vidare i vår förening.

×