GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tyringespelare backar tränarna: ”Styrelsen borde ju ge oss arbetsro”

Sport • Publicerad 8 december 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Mattias Eriksson och Viktor Sundström menar att man tror helt på sin tränare Marcus Norell och dennes roll i Tyringe Hockey.
Foto: TOMAS GUSTAVSSON
Mattias Eriksson och Viktor Sundström menar att man tror helt på sin tränare Marcus Norell och dennes roll i Tyringe Hockey. Foto: TOMAS GUSTAVSSON

– Det är klart att turbulensen sipprat igenom till oss och gått ut över våra sportsliga resultat under hösten.

Vi träffar lagkaptenerna Sundström och Eriksson i Tyrs Hov strax före torsdagsträningen och det är två mycket bekymrade spelare som är oroas över den infekterade situationen i Tyringe Hockey.

– Tyringe är ju min moderklubb och det är klart att jag vill att vi skall ha ett bra rykte inte minst inför framtiden, förklarar Mattias Eriksson.

– Men ingen gång under mina år i Tyringe har jag upplevt en situation som den här.

Talar ni för samtliga spelar i A-truppen?

– Det kan vi definitivt säga att vi gör, säger Eriksson.

Även Viktor Sundström förklarar att det är för att man är mån om klubben som man från spelarhåll väljer att bryta tystnaden.

– Det känns som efter en lugn period är styrelsen åter inne och stör verksamheten men utan att ha någon direkt kontakt med oss eller tränaren, förklarar Sundström som liksom Eriksson är starkt kritisk till styrelsens agerande eller snarare brist på agerande när det gäller mycket av det praktiska arbetet.

– Vi hade en ny kille i laget som fick bo på en soffa i två månader och jag har aldrig varit med om en styrelse som hjälpt till så lite med att greja bostäder och jobb åt våra 17 nya spelare, suckar Mattias Eriksson.

– Det rör sig ju ofta om unga killar som verkligen hade behövt stöd från en arbetande styrelse.

Enligt Eriksson och Sundström har det istället varit tränarna Marcus Norell och André Reimer som tvingats göra ett jättejobb för att lösa mycket av det praktiska vilket förstås tagit kraft från annat.

Redan i september och efter bara en seriematch i Hockeyettan skickade klubbstyrelsen också en skriftlig varning till huvudtränaren Marcus Norell där denne hotades med uppsägning för att inte ha följt styrelsebeslut och dessutom agerat kränkande mot personer i klubben.

– Helt otroligt eftersom vi på spelarsidan är oerhört glada för att vi har en huvudtränare med det engagemanget som Marcus Norell visar. Dessutom har han en förmåga att verkligen ta hand om oss spelare och även satsa på yngre killar från Tyringe, anser Eriksson och Sundström och är mera frågande till hur styrelsen agerar.

– Vi är i början av december och fortfarande har inte styrelsen varit nere och presenterat sig för killarna i A-laget, något jag aldrig varit med om under hela min hockeykarriär, säger lagkapten Sundström som spelat A-lagshockey i elva år.

– Men istället ringer man runt till individuella spelare och frågar hur tränaren agerar och killarna blir förstås helt frågande eftersom man inte vet vilka personerna som ringer är.

Tyringespelarna är också mycket frågande till annat agerande.

– Matcharrangemangen verkar ju inte fungera och vi har exempelvis inte tagit något lagfoto – vilket jag aldrig varit med om under mina hockeyår, säger Mattias Eriksson.

– Är det så att styrelsen inte klarar av sitt uppdrag så får man ju fundera på om man skall sitta kvar på sina poster.

Viktor Sundström och Mattias Eriksson menar också att hela laget och tränaren verkligen vill framåt.

– Vi i laget vill ju spela kvar i ettan och man förutsätter ju att även styrelse vill det - så vi tänker inte lägga oss ner och dö utan kämpa tillsammans, förklarar Sundström och Eriksson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.