Äventyrsgatan, av Linn Sandqvist Lyckman och Karin Eriksson.

Boktips

Äventyrsgatan
Linn Sandqvist Lyckman
Karin Eriksson
Idus förlag

Trist för Caspian, som bor på världens tråkigaste gata! Där händer ingenting … tills grannen Nisse tar med honom till sitt garage, där han gömmer på en hemlighet. En superhäftig motorcykel med sidovagn! Nisse och gubben låtsasåker tills det blir dags för farbrorn att ta sin gubbalur. Längre ner på gatan håller fru Pettersson på att bära ut kartonger, för hon ska han loppmarknad. Där finns mycket att klä ut sig med! Senare träffar Caspian grannen Göte, som just ska ut och plöja med sin traktor. Så Caspians tråkgata visar sig vara en riktigt rolig sådan! Boken passar bra som högläsning. Det händer många spännande saker och det finns även gott om detaljerade illustrationer som sätter fart på fantasin. Författaren Linn Sandqvist Lyckman har sina rötter i Osby, och hon driver även Linns teaterbyrå, som både spelar teater och håller kurser.

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×