Nilla Fischer.

Fem snabba frågor till Matt Ross

Matt Ross om vem som är den bästa han tränat och vem som är hans svenska favoritspelare.

1) Vem är den bästa spelaren som du har tränat?
– Dzsenifer Marozsán. Hon är en komplett spelare men för mig är den huvudsakliga anledningen förstatouchen. Hennes förstatouch är bara helt perfekt. Av alla moment i fotboll, det du kan bedöma en spelare efter redan inom 30 sekunder är om de har den touchen eller inte. Förstatouchen och det känsliga vristskottet – jag har aldrig sett det hos en annan spelare.
2) Har du någon svensk favoritspelare?
– Nilla Fischer. Hon har närvaro på planen och mycket energi som gör spelarna runtomkring henne avslappnade och motiverade. När vi förberedde oss inför matcherna mot Wolfsburg visste vi att hon inte var jättesnabb och att hennes passningar inte var de bästa men vi kunde ändå inte rubba henne. Vi försökte spela bakom henne, vi försökte spela framför henne men hon är så intelligent. Hon har behållit fötterna på jorden och det beundrar jag.
3) Vad hittar du på en ledig dag?
– Vad är en ledig dag? Är det ett svenskt uttryck (skratt)? Jag gillar att hålla mig i form, när det är varmare springer jag och nu när det är kallare tränar jag på gymmet. Jag läser, kollar på film, spelar och lyssnar på musik.
4) Har du någon lite halvhemlig talang?
– Jag spelar gitarr. Det betalade mina universitetsstudier.
5) Vad vet du om Thomas Mårtensson?
– Han har inte berättat så mycket… Han är väldigt respekterad i svensk fotboll och i trakten. När jag har tittat på Vittsjös matcher har jag noterat den kontakt och det band som Thomas har till spelarna, det ser man inte så ofta i fotboll. Jag kan se att spelarna litar på honom och gillar att jobba med honom.

×