Police secure Eighth Avenue outside the Port Authority Bus Terminal following an explosion near New York's Times Square on Monday, Dec. 11, 2017. Police said a man with a pipe bomb strapped to him set off the crude device in an underground passageway under 42nd Street between Seventh and Eighth Avenues. (AP Photo/Chuck Zoeller)
Law enforcement officials work following an explosion near New York's Times Square on Monday, Dec. 11, 2017, in New York. Police said a man with a pipe bomb strapped to him set off the crude device in an underground passageway under 42nd Street between Seventh and Eighth Avenues. (AP Photo/Andres Kudacki)

Vinslövsbor mitt i terrorattentatets New York

Vid åttatiden på måndagsmorgonen exploderade en misstänkt rörbomb vid Port Authority som är USA:s största bussterminal. Den misstänkte gärningsmannen och tre andra personer skadades vid explosionen som klassas som ett försök till terrorattentat.
Vinslövsborna Sofia och Daniel Högstedt befinner sig just nu i New York, men de märkte inte så mycket av attentatet.

Mitt i rusningstrafiken sprängdes den misstänkta rörbomben vid Port Authority. Enligt poliskällor till CNN exploderade bomben för tidigt, förmodligen av misstag, vilket gjorde att skadorna inte blev lika stora som de kunde blivit.

I samband med explosionen skadades den misstänkte gärningsmannen, en 27-årig man bosatt i Brooklyn. Ytterligare tre personer skadades lindrigt, men de kunde uppsöka sjukhus på egen hand.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio sa vid en presskonferens att det hela var ett försök till ett terrorattentat.

James O’Neill från New York-polisen har inte kunnat bekräfta att bomben exploderade för tidigt, utan säger att det är en del av utredningen. Den misstänkte mannen ska ha uttalat sympatier för IS enligt källor till amerikanske medier, men det var inget som polisen ville kommentera vid presskonferensen.

På plats i New York just befinner sig Vinslövsborna Sofia och Daniel Högstedt tillsammans med vännerna Patrik Thorén Rafstedt och Frida Rafstedt, men de märte inte så mycket av det misstänkta terrorattentatet.

– Vi är glada att vi inte bor mitt på Manhattan just nu. Kaos och flera gator avstängda. Vi kollar nyheterna på hotellet, skriver Sofia Högstedt i ett meddelande.

– Vi bor nära Brooklyn Bridge så just här är det lugnt.

Ändrar det här era planer?

– Nej, vi var klara på Manhattan, skriver Sofia Högstedt.

Patrik Thorén Rafstedt bekräftar att det är lugnt i den delen av New York de befinner sig.

– Här märks inget av vad som hänt på Manhattan, förutom att det sänds på nyheterna och visas på tv-skärmar lite här och där. Folk verkar inte reagera speciellt mycket, skriver han i ett meddelande.

×