Emmi Alanen berättar att hon hade andra alternativ. Att det till slut blev Vittsjö beror mycket på att hon trivs väl i laget. foto: Jörgen Johansson/arkiv

Emmi Alanen förlänger

Vittsjö GIK:s finländska mittfältsstrateg Emmi Alanen är klar för ytterligare ett år i klubben.
– Det känns bra. Jag trivs i klubben och känner att jag utvecklas, säger 26-åringen.

Alanen kom från Umeå IK inför säsongen 2016 och avslutade årets säsong med en fin höst.
Beslutet att förlänga med Vittsjö var dock inte helt självklart för henne och viss betänketid krävdes.
– Det fanns andra alternativ. Jag fick fundera och tänka över det ganska mycket. Men jag är verkligen jättenöjd med beslutet jag tagit, betonar hon och säger att hon inte vill gå in på vilka andra alternativ som fanns.

Vad avgjorde?
– Helheten. Att må bra. Att känna sig trygg och kunna utvecklas det är viktigt för mig och jag trivs i både klubben och laget.

En annan bidragande faktor för att beslutet skulle väga över till Vittsjös fördel är rekryteringen av Matt Ross till tränarstaben.
När försäsongen drar igång i januari kommer han att finnas på plats och Alanen är förväntansfull inför vilka idéer han kan ta med sig till laget.
– Det blir spännande att se hur han kommer att påverka laget med hans sätt att jobba och hans filosofi, säger hon.

Vittsjös tränare Thomas Mårtensson är förstås nöjd med att en av lagets nyckelspelare förlängt sitt kontrakt.
– Hon var i sitt esse redan under sitt första år här. Efter att ha haft problem under våren har hon blommat upp under hösten igen, säger Mårtensson.

Under de senaste veckorna har Vittsjö arbetat hårt med att spika truppen inför nästa säsong. Flera spelare har förlängt sina kontrakt och Alanen hoppas nu att både hennes egen och övriga spelares utveckling ska frodas.
– För mig personligen är det viktigast att få mycket speltid på min egen position och få ta mycket ansvar. När jag får mycket ansvar utvecklas jag, säger hon och fortsätter:
– Det finns så mycket potential i laget och det känns inte riktigt som vi fått ut allt av alla.

Har ni talat om någon målsättning inför 2018?
– Nej, det får vi prata om när vi samlas i januari. Men det känns som att vi har många duktiga spelare vars egenskaper vi kan utnyttja ännu bättre än vi gjort förut, säger Vittsjös senaste kontraktsförlängning avslutningsvis.