Stulen julgran hittade hem igen

HÄSTVEDA Någon gång under helgen stals en av de 14 järnjulgranarna utmed väg 23 i Hästveda. På tisdagsförmiddagen kunde den dock transporteras tillbaka, allt tack vare en observant privatperson.

Intresseföreningen har genom ideella krafter placerat ut 44 upplysta järnjulgranar runt om i Hästveda, och 14 av dem står vid infarten vid väg 23. I helgen stals dock en av dem och intresseföreningen gick ut med en efterlysning på Facebook.
”Någon gång under natten till måndag 11/12 har någon/några sannolikt stannat med bil och hoppat över diket och ryckt med sej en gran (med stjärna i toppen). Det har gått ganska snabbt eftersom man inte brytt sej om att dra ur kontakterna utan slitit loss sladdarna. Den har följt med med ställning och allt.
Granen är ca: 175 cm hög, med stjärna, plus en fyrbent ställning att sätta ner i marken. Diametern nertill är 75 cm. 3 st slingor med 100 ljuspunkter i varje, se bilden. Värdet på granen är ca 2000:- + tillverkningskostnad.”

Efterlysningen gjorde susen för intresseföreningen fick in ett tips om var den försvunna granen skulle kunna vara.
– Det var en man i Glimåkra som hörde av sig om att han sett vad som kunde vara vår gran, säger Ronny Björklund i Hästveda intresseförening.
På tisdagsförmiddagen körde Ronny Björklund till den angivna platsen i Glimåkra, och mycket riktigt var det den försvunna granen.
– Den låg slängd på en ganska central plats i Glimåkra. Förmodligen är det några som kört förbi Hästveda och bara hoppat av och slitit den med sig och sen slängt av den där. Förhoppningsvis kan vi sätta tillbaka den på sin rätta plats igen, säger Ronny Björklund.

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×