En som skådat ljuset

Instämmer till fullo i sign. Frippes insändare i NSk den 11 december. Varför behöver man göra extraordinära åtgärder när det bara skulle behövas en skylt eller annan anvisning?

Hela vårt samhälle bygger på att vi följer gällande regler och lagar. Tyvärr är det alltför många som fullständigt skiter i detta. Se bara på 30 sträckan utanför Linnéskolan, där majoriteten av bilisterna blåser förbi i 50+. Är det på grund av allmän dumhet, inbyggd trots mot regler och anvisningar eller är det bara ren och skär egoism? Bara JAG kommer fram fort nog eller bara jag har fått en parkering, även om det sker på lastplatser och andra förbjudna områden, så har man inte fantasi nog att föreställa sig vad som kan hända. Regler finns av en enda anledning och det är att alla skall veta vad som gäller. Kan man inte rätta sig efter trafikregler finns det ingen anledning tro att man efterlever andra regler i samhället heller.

Tyvärr anser många att så länge man inte riskerar böter så har man ingen anledning att följa några regler. Polisen har dessvärre sett sina resurser skäras ner och hastighetskontroller och trafikkontroller är lågt prioriterade. Var blev 0 visionen av?

När man åker till vissa sydliga länder och Asien förskräckes man över regel- och trafikkultur. Är det så ni vill ha det i framtiden?

Skäms på er!

L.Nilsson

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar