Clemens Altgård. Foto: Anna Lindblom

CLEMENS ALTGÅRD:

BOK/LJUDBOK: Åskflickan av Christina Claesson är en bok som består av fyra historier som ursprungligen skapats och framförts muntligt inför publik. Magisk realism i skånsk tappning. Finns som vanlig bok, ebok och ljudbok. Ljudboken är min favorit.

LP/BOK: Dramaten Live med Bruno K Öijer. En traditionell dubbel-lp i vinyl med en av landets främsta livepoeter, inspelad på Dramaten i Stockholm. En och en halv timmes intensiv lyrikupplevelse. Kan beställas direkt från skivbolaget/förlaget. Saknas skivspelare för vinyl så får det bli en bok istället. Till exempel Öijers Och natten viskade Annabel Lee. Den finns numera i pocketformat.

LP/CD: The Leather Nun. Det finns två album som kommit i år med ett av Sveriges främsta, om än inte mest kända, rockband The Leather Nun. Vive la fete! – Live 1988 finns på både vinyl och cd. Force of habit (30th anniversary) är en jubileumsutgåva av ett dubbelalbum med flera av Leather Nuns bästa låtar. En skiva som fått kultstatus, inte minst bland musiker i USA. Force of habit finns endast som dubbel-lp på vinyl.

Läs mer:

×