RALPH BRETZER:
LP:
Navigator av Hurray for the Riff Raff. Alynda Segarras band har gjort sig känt för sin folkmusik men på senaste albumet tar man ett steg åt sidan och blandar soul och pop men en stark nuyoricansk – den puoertoricanska diasporans kultur – känsla. Skivan är ett temaalbum om Segarras egen bakgrund och förtjänar att ligga under många granar på julafton. Varför inte passa på att slå ett slag för vinylskivan, dessutom?

BOK: Fan vad trist av Depressiva Döden. Att humor går hand i hand med depression är knappast någon nyhet. För oss med lite svartsynt och morbid humor är detta ett guldkorn som länge förgyllde mitt Facebook-flöde med guldkorn av världen sedd genon svärtad lins och genom ett filter av ångest som paradoxalt nog får det att rycka i mungiporna och livsandarna att vakna. I bokform blir det inte ett dugg sämre.

DAGSTIDNING: Under ett år som på många sätt har varit rätt ruttet har vikten av korrekt och verifierbar journalistik framstått som allt viktigare. När facebookflödet svämmar över av falska nyheter och förvridna halvsanningar är det inte alltid lätt att hålla reda på vad som är vad. Inte blir det mindre viktigt när seriösa nyhetskällor i ökande omfattning låser in sina nyheter bakom betalvägg. Ge därför bort en dagstidningsprenumeration i julklapp! Inte minst viktigt till ungdomar som precis flyttat hemifrån.

×