Astrid Nilsson, till vänster på bilden, slaktade sitt personrekord med hela två sekunder på 100 meter fritt vid Sumsimfinalerna i Eskilstuna. Det räckte till en andraplats för Delfinsimmaren.

Delfinsimmare under drömgräns

Astrid Nilsson från Simsällskapet Delfin i Broby blev silvermedaljör på 100 meter fritt vid Sumsim i kort bassäng. Det var för övrigt den enda lokala medaljen vid tävlingarna i Eskilstuna.

Delfins Astrid Nilsson är en av Sveriges bästa simmare i sin åldersklass flickor 13 år och yngre. Vid Sumsims riksfinal i 25-metersbassäng som avgjordes i Munktellbadet i Eskilstuna var hon blev det en andraplats på 100 meter fritt. Astrid, som är 13 år, simmade på tiden 58,69 och var inte långt från guldet.
– Hennes tid var nästan två sekunder snabbare än hennes tidigare personliga rekord. Man fick nästan titta en extra gång på resultattavlan för tro att det var sant, säger Delfintränaren Johan Joelsson som fortsätter.
– Det var även klubbrekord för Delfin på både senior- och juniorsidan. Innan tävlingen hade vi förhoppningen att hon skulle gå under minuten och så går hon och är över en sekund under drömgränsen.

Astrid Nilsson var bara 35 hundradelar upp till segrande Emelie Fast från Södertörns Simsällskap. Trean Sofia Henningsson från Skövde var 46 hundradelar efter Delfinsimmaren.
– Vi hade stora förhoppningar efter region då hon kvalificerade sig med andra bästa tid. Men det här överträffade allt, säger Joelsson.
Astrid var även med på 100 meter fjäril där hon blev tia.
Delfin hade även Jakob Petersen kvalificerad i pojkar 15-16 år. Han simmade in som elva på 200 meter fjäril men blev tyvärr diskad. Jakob var även 20:e på 100 meter fjäril.
– Han hade lite otur med diskningen medan han persade med en halv sekund på 100 meter fjäril, säger Joelsson.
Osby SS hade med Moa Olofsson och Simone Karlsson i Eskilstuna. Moa blev fyra på 200 meter fjärilsim i klassen för flickor 15-16 år. Hon var en och en halv sekund från en bronsmedalj. Moa blev även elva på 200 meter bröst och 15:e på 100 meter bröst. Simone Karlsson var med i samma åldersklass och blev 18:e på 200 meter ryggsim och 24:a på 100 meter rygg.

Emilia Rönningdal var den bästa medaljchansen för Hässleholmsklubben S 71. Emilia, som simmade i klassen flickor 15-16 år, fick dock nöja sig med en fjärdeplats på paraddistansen 400 meter medley. Hon blev även sexa på 200 meter medley, åtta på 400 meter fritt, nia på 200 meter fritt, tia på 200 meter bröst, tolva på 100 meter fritt samt 16:e på 100 meter fjäril
Även Moa Karlsson simmade i flickor 15-16 år. Moa gjorde bra ifrån sig på 1500 meter där hon blev elva.
Noah Malmgren hade kvalificerat sig till riksfinalen i flera grenar i klassen för pojkar 13 år och yngre. Det blev en tionde plats på 200 meter medley och elfte plats på 400 meter frisim. Noah blev även 14:e på 100 meter fjäril samt 15:e på 100 meter bröst.

×