Axel Blomqvist är Osbys bäste poängproducent den här säsongen. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Osby derbyföll trots bra start

Trots en bra start blev det förlust för Osby hemma mot Olofström.
Hemmalaget föll med 4–7 efter periodsiffrorna 3–1, 0–2 och 1–4.
– Tyvärr så viker vi ned oss vilket inte är acceptabelt i ett derby, säger Osbytränaren Ola Higgins.

Det var gott om folk i ishallen då klubbens sponsorer hade bjudit på inträdet. Hela 435 åskådare var på plats för att se derbyt.
Osby fick en drömstart på matchen och ledde med 3–0 efter tio minuter. Lukas Björnsson gjorde 1–0 efter 5,30. Han petade in pucken efter förarbete av Jakub Komma och Anton Erlandsson.

2–0 kom tre minuter senare genom Anton Erlandsson medan Jakub Komma satte 3–0 med ett rappt skott då klockan stod på 9,53.
Sedan tog Olofström över spelat och kunde reducera till 1–3 genom Sebastian Freed Karlsson innan periodslutet.
– Jag är nöjd med den första perioden då vi också fick utdelning på våra chanser, säger Higgins som inte var lika nöjd med mellanperioden.
– Olofström går då hårdare på oss och vi ger bort pucken. Vi gör enkla misstag och låter deras kedjespelare stå helt fria framför vårt mål.
Redan i den andra minuten blev det 2–3 då Robin Mendelsohn styrde in ett skott från Riku Rissanen. I mitten av perioden frispelades Albert Praem av Casper Elheim och kunde sätta dit kvitteringen.

Praem gav även Olofström ledningen med 4–3 1,51 in på den tredje perioden.
Men Osby kom snabbt tillbaka och kvitterade efter det att Axel Blomqvist iscensatt en kontring. Han passade pucken till Jakub Komma som spelade tillbaka den till Blomqvist som utjämnade till 4–4.
Men bara 40 sekunder senare blev det en ny bortaledning då André Leclair gjorde 5–4. Samme spelare avgjorde matchen med att även göra 6–4 medan Robin Rolandsson satte pucken i öppet mål till slutresultat 4–7.
– Insatsen som helhet ger jag underkänt. Jag kan bara ge de tio första minuterna av matchen godkänt, säger Ola Higgins.
Osby saknade Lars Foder som åkte på en vridning i knäet i förra matchen.

Däremot tillkom inlånade Tyringejunioren Adam Ringdahl som även spelar i Osbys sista match innan julvilan på söndag i Jonstorp.
– Foder ska kolla sin skada i veckan. Adam känner jag väl då jag har honom på hockeygymnasiet. Han är duktig men fick inte så mycket istid denna gång, säger Higgins.

×