Annons

Pappan i spädbarnsmålet döms för grov misshandel

Skåne/Kristianstad Pappan i den uppmärksammade spädbarnsrättegången fälls för grov misshandel, det meddelade hovrätten i Malmö på onsdagen.
Publicerad 13 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

"Övertygande bevisning har lagts fram om att xxxx har gjort sig skyldig till synnerligen grov misshandel under tiden den 10 augusti – 9 september 2016 i Kristianstad." skriver hovrätten i sitt beslut. Pappan ska genomgå rättspsykiatrisk utredning, och domen meddelas först efter att den rättspsykiatriska undersökningen är klar.

Det var i september 2016 som den lite drygt månad gamla flickan avled till följd av en rad skador som hon fått, bland annat hade flickan 20 brutna revben.

Annons

Efter rättegången i Kristianstads tingsrätt friades både mamman och pappan, men nu ändrar alltså hovrätten i Malmö domen för pappan.

Texten uppdateras

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons