Tyringecoacherna André Reimer och Marcus Norell räknar med en tuff match i Kristianstads ishall. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

Tyringe har en god känsla inför derbyt

1–3 förlust i en träningsmatch i september och 4–9 i Tyrs hov för några veckor sedan.
Höstens tredje derby mot Kristianstads IK ser ut som ”mission impossible” för Marcus Norell och hans Tyringe.

– Jo, det kan kanske tyckas så men vi har en god känsla i laget inför matchen, menar Tyringetränare Norell.
– Sedan har tyvärr mycket annat påverkat vår laddning under de senaste matcherna men vi försöker vara så proffsiga att vi skakar av oss detta.
I förra veckan gick spelarna i A-laget ut och offentligt kritiserade Tyringestyrelsen för brist på agerande i en rad frågor gällande division ett-laget och detta har förstås inte varit den ultimata uppladdningen inför derbyt.

Kristianstads IK, som var storfavoriter inför seriestarten, kan nu som bäst sluta tvåa i tabellen men är redan klara för spel i Allettan. För Tyringe är det viktigaste att försöka hålla HA74 och Grästorp bakom sig i tabellen för att försöka gå in i Vårserien med två bonuspoäng.

Tyringe har haft en del skadeproblem under hösten, inte minst på den tunna backbesättningen, men inför epilogen ser det ändå hyfsat ut.
– Centern Albin Lindqvist har tränat under veckan och kan förhoppningsvis vara tillbaka mot KIK, säger Marcus Norell som också får behålla HV-lånet Adam Malmberg även i den här matchen.
– Glädjande också att tidigare skadade backen Christoffer Rasch ser piggare och piggare ut för varje match.

– Kristianstad är ju ett riktigt bra lag men det inspirerar förstås även mitt lag att spela en sådan här match, anser Tyringe-coachen som säkert kommer att få se välfyllda läktare i Kristianstads ishall ikväll.
December är normalt en klassiskt publiksvag månad men detta har KIK försökt väga upp genom att göra matchen till en så kallad sponsorsmatch där ett antal företag går in och sponsrar fri entré för publiken. Något som indikerar en publiksiffra runt 1 500 personer.
– Det verkar vara bra intresse för matchen men vi kommer att se till att det finns några sittplatser att köpa även på plats matchkvällen, säger Jan Ekdala i Kristianstads IK.

×