Blandad kompott brott vid insats

Osby Under luciakvällen genomfördes en stor trafikinsats i Osby och Markaryd. Av drygt 1 000 kontrollerade förare misstänks fyra för rattfylleri eller drograttfylleri.

Under luciakvällen genomfördes en stor trafikinsats i Osby och Markaryd. Av drygt 1 000 kontrollerade förare misstänks fyra för rattfylleri eller drograttfylleri.

– Målet med kontrollen var att upptäcka rattfyllerister berättar Anders Karlsson kommenderingschef och lokalpolis-områdeschef i Ljungby.
Mellan klockan 16 och midnatt på luciakvällen stoppade polisen i Region syd över tusen förare längs E4:an vid Markaryd samt längs riksväg 23 vid Osby. Bland dessa är fyra misstänka för rattfylleri eller drograttfylleri.

– Fyra rattfulla av 1161 kanske inte låter så mycket, säger Andreas Svensson som var insatschef. Men varje påverkad bilist är en för mycket. Det är ju skrämmande att veta att man delar väg med fyra påverkade förare av 1000 när man kör på E4:an. Då spelar det ingen roll hur skicklig förare man själv är.
Det rörde sig om en samordnad aktion med poliser från Hässleholm, Kristianstad, Ljungby och Helsingborg tillsammans med tull och Kronofogdemyndighet. Sammanlagt handlade det om ett 70-tal personer och insatsen ingick som ett led i den pågående veckolånga nationella insatsen mot alkohol i trafiken.
Men det var inte bara påverkade personer som fastnade i polisernas garn denna luciakväll.

Tio personer som satt framför ratten saknade körkort och cirka 25 ordningsböter utfärdades för bland annat brott mot kör- och vilotider, överlast och färd utan bilbälte. En person greps även i en stulen bil.
En lätt lastbil omhändertogs av Kronofogdemyndigheten eftersom ägaren har en skuld till staten på cirka 80 000 kronor.
En av de misstänkta drograttfylleristterna hade även en mindre mängd cannabis på sig.
I en van som stoppades färdades inte mindre än 11 personer, vilket resulterade i 4 000 kronor i böter.

Under luciakvällen genomfördes en stor trafikinsats i Osby och Markaryd. Av drygt 1 000 kontrollerade förare misstänks fyra för rattfylleri eller drograttfylleri.

Senaste nytt omOsby
×