Perfekt start för Glimma HK

Glimma HK fick den start på fortsättningstrean de ville ha då det blev tre poäng borta mot Halmstad Ravens. Laget från Östra Göinge vann med 5–4 efter periodsiffrorna 3–2, 0–2 och 2–0.
– Jag är jättenöjd med trepoängaren, säger tränaren Johan Sandmark.

Alexander Jönsson inledde målskyttet redan efter 17 sekunder med att göra 1–0. Felix Hesselbom spädde på till 2–0 några minuter senare. Halmstad reducerade i mitten av perioden men Glimma svarade med 3–1 genom Victor Nilsson.

Halmstads Adam Hassel gjorde sedan de tre följande målen i matchen.
2-3 kom i slutet av den första perioden medan han med två mål i mittenperioden såg till att vända matchen till hemmaledning 4–3 vilket var ställningen efter två perioder.
– Vi bjuder Halmstad på målen. Jag tycker att samtliga fyra vi släpper till var onödiga, säger Sandmark.
Men i den tredje kom Glimma tillbaka med två mål som vände matchen inom loppet av två minuter. Oskar Eliasson kvitterade medan Felix Blennborn satte 5–4 vilket skulle visa sig bli segermålet.

– Det blev onödigt spännande eftersom vi vann skotten med hela 58–22. Men då jag tycker vi var det stabilare laget så var jag inte direkt orolig, säger Glimmatränaren.
– Jag tycker vi svarade för en riktigt stark tredje period där vi gjorde rätt saker. Nu får vi suga på det här, sedan är det fokus på lördagens match mot Diö.
Sandmark gav lite extra beröm till Gustav Johansson och Anton Wedderien. Men tillägger att samtliga i laget skötte sig bra i den tredje och avslutande perioden.

×