Annons

Hässleholmsföretaget ser ljust på framtiden

hässleholm Nädå, PMR har inte försvunnit från Hässleholm, företaget finns på Björklundavägen, nysatsar i stan och fyller dessutom 25 år.
Hässleholm • Publicerad 15 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

I bara några dagar har PMR funnits i sina nya lokaler på Björklundavägen och delägarna Pelle Lilja och Fredrik Pålsson är belåtna med flytten.

– Det är ett fantastiskt lyft, säger Pelle Lilja och berättar att de har funnits kvar på Åsgatan hela tiden, även efter själva butiken lades ner.

Annons

- Eftersom vi inte har synts så mycket utåt är det många som tror att vi inte finns kvar i Hässleholm.

Förutom Pelle Lilja och Fredrik Pålsson finns ytterligare två delägare, Fredrik Henningsson och Pär Rundqvist.

Det var den sistnämnde som startade PMR i Hässleholm för 25 år sedan och namnet på företaget kommer från hans initialer, Pär Magnus Rundqvist.

Fast den första mobiltelefonen hette privat mobilradio och hade således samma initialer, berättar Pelle Lilja som kuriosa.

Det är inte bara flytten som är ny utan också företagets inriktning. Eller i alla fall är den hyfsat ny. PMR vänder inte sig till privatkonsumenten längre utan jobbar enbart mot företag.

– Vi säljer kompletta lösningar, till exempel på växelsystem där vi också står för utbildning och uppföljning, säger Pelle Lilja.

Både han och Fredrik Pålsson utstrålar stolthet över sitt företag, det växer alldeles av sig självt och några tankar på att det ska bli uppköpt eller ingå i någon kedja finns inte.

– Vi vill stå på egna ben, fördelen är bland annat att vi delägare träffas ofta, kan ta snabba beslut och vi är väldigt lokala, säger Fredrik och påtalar det faktum att beslutsprocessen är långsammare i större organisationer.

Fast företaget växer givetvis inte av sig självt, det handlar om hårt arbete och bra medarbetare.

– Vår framgång är till stor del våra medarbetares förtjänst, vår personal har hög kompetens. Det är en utmaning att hitta rätt folk, säger Pelle Lilja.

Annons

– Vi är ett gott gäng på 22 anställda varav fem är tjejer och det är inte så vanligt i vår bransch, lägger Fredrik Pålsson till.

Han nämner att det finns ett åldersspann i personalgruppen som ger bra dynamik, yngst är 21 år och äldst är 60.

Förutom i Hässleholm, finns PMR med kontor också i Kristianstad, Malmö och Ystad.

bild 1/2
Från och med nu finns PMR på Björklundavägen, ett område som håller på att växa som företagscentrum. 							          Foto: Eva Frid
Fredrik Pålsson och Pelle Lilja på PMR ser ljust på framtiden för företaget, som har valt att nischa in sig på företag. 
											                Foto: Eva Frid
Från och med nu finns PMR på Björklundavägen, ett område som håller på att växa som företagscentrum. 							          Foto: Eva Frid
Fredrik Pålsson och Pelle Lilja på PMR ser ljust på framtiden för företaget, som har valt att nischa in sig på företag. 
											                Foto: Eva Frid
evafri
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons