Annons

Dubbelt viktig vinst för Rökes damer i Helsingborg

Sport Röke IBK:s damer tog en dubbelt viktig vinst när man vann i Helsingborgs Arena med 5–4, periodsiffror 1–2, 2–1, 2–1.
Sport • Publicerad 16 december 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Rökes Frida Gustavsson, för dagen lagkapten, gjorde två mål i Helsingborg och angav segertonen.
Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Rökes Frida Gustavsson, för dagen lagkapten, gjorde två mål i Helsingborg och angav segertonen. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

Röke IBK:s damer tog en dubbelt viktig vinst när man vann i Helsingborgs Arena med 5–4, periodsiffror 1–2, 2–1, 2–1.

– Ja faktiskt eftersom vi både tog viktiga poäng i tabelltoppen men också att vi trots kort manskap ändå kunde göra en stark insats, förklarade Rökecoachen Rickhard Träff.

Annons

Liksom i förra matchen (seger mot Gantofta 7–5) kom Röke med decimerat manskap. Tre spelare bortresta, tre sjuka och en skadad tjej betydde att Träff hade totalt nio utespelare att tillgå.

– Ändå hade vi fyra nya spelare in i laget jämfört med Gantoftamatchen, sa Träff.

Inledningen av matchen blev också tuff för Röke som låg under med 1–2 efter en period och fick ett tredje baklängesmål redan efter 3.34 av den andra akten.

– Faktum är också att jag inte riktigt kan förstå att inte FC Helsingborg ligger betydligt bättre i tabellen – för det är ett bra lag, menade Röketränaren.

Bara 34 sekunder efter baklängesmålet slog Rökes Frida Gustavsson till för andra gången i matchen när hon reducerade till 2–3.

– Klart att det var viktigt att vi fick en så tidig reducering, ansåg Träff som också fick se Klara Jansson kvittera efter 16.07.

– Vi ändrade sedan en del i uppställningen till tredje perioden när Matilda Persson fick Hanna Simonsson och Marika Bengtsson på flankerna i sin kedja.

I numerärt överläge gjorde också Marika Bengtsson 3–4 efter 7.44 men Helsingborg skulle ändå göra match av det hela ytterligare några minuter.

Man plockade nämligen målvakten redan i den 15:e minuten och lyckades kvittera genom Marika Tapper. Då återstod bara 5.05 av matchen.

– Men sedan gör vi ett riktigt snyggt segermål, lovordade Richard Träff när rutinerade Marika Bengtsson spelade fram Hanna Simonsson till 4–5 efter 16.40.

– Klart att man måste hylla kollektivet men Frida Gustavsson som fick träda in i kaptensrollen i den här matchen gjorde detta på ett fantastiskt bra sätt.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons