Marcus Norell

Kickad Norell inte förvånad

Strax efter halv sju på torsdagskvällen fick coachen Marcus Norell sparken av Tyringe Hockeys styrelse.
I uppsägningen talades det visserligen om ”arbetsbefrielse” men budskapet var tydligt och Norell hade efter åtta månader gjort sitt i klubben.

– Efter att jag levt med det här hela hösten var det knappast någon större överraskning, förklarar Marcus Norell när vi träffar honom knappt ett dygn efter entledigandet.
– Jag har försökt driva en sportslig verksamhet och jobba med ett ungt lag på ett proffsigt och utvecklande sätt – men det har också hela tiden saboterats av styrelsen, suckar han.
När Norell fick gå under torsdagskvällen fick han omedelbart lämna ifrån sig nycklar och koder men två försök att ersätta honom föll på att både Tommy Landgren och André Reimer tackade nej.
Att det är en trött före detta Tyringetränare som vi möter står ganska snabbt klart men också att Marcus Norell är både stolt och nästan rörd över det massiva stöd som han fått under det senaste dygnet från både spelare och fans.

– Jo, och inom gruppen runt A-laget har vi varit tajta hela hösten och det tillsammans med galghumorn inom laget har ju ändå hjälpt oss genom det här.

Norell pratar gärna om den ”svågerpolitik” och om hur styrelseledamöter lagt sig i laguttagningar vilket präglat hösten.
Liksom att oförmågan att kommunicera med tränare och spelarrepresentanter gjort att styrelsen gått direkt på vissa spelare för att höra om hur tränarna fungerade och stämningen var inom gruppen.

Kan du se att du har någon del i den turbulens som uppstått och eskalerat fram till att du fick sparken?
– Det är klart att det hänt att jag brutit ut och kanske använt olämpligt språk mot vissa personer i styrelsen.
– Men det har varit när vi har blivit angripna inte bara för att sköta vårt eget arbete utan även det som styrelsen borde skött.
– Bristen på förståelse för vårt arbete i A-laget och oförmågan att förstå sitt uppdrag har varit monumental hos den här styrelsen.

– Ett bra exempel kan vara när man slagit ner på att jag inte varit på vissa träningar – eftersom jag då varit och kollat in kommande motståndarlags matcher, skrattar Norell.

Tror du att du hade fått kicken även om ni slagits i toppen av serien?
– Det tror jag inte hade haft någon som helst betydelse, menar Norell som förstås inte alls vet vad som framtiden har i beredskap.

Kan du i ett annat läge tänka dig att komma tillbaka som huvudtränare för Tyringe?
– Det skulle ju kunna uppstå vissa scenarier där den frågan blev aktuell men det är förstås något som man i så fall skulle få ta ställning till då, säger Marcus Norell.
– Just nu vet jag ingenting!

×