Polisens kriminaltekniker undersöker området kring en lekplats på i stadsdelen Sofielund i Malmö efter att en yngre kvinna har blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt av flera gärningsmän. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker undersöker området kring en lekplats på i stadsdelen Sofielund i Malmö efter att en yngre kvinna har blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt av flera gärningsmän. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker undersöker med hjälp av uv-lampa en lekplats i Sofielund i Malmö efter att en yngre kvinna har blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt av flera gärningsmän. Foto: Johan Nilsson/TT

Tonåring utsatt för våldtäkt av flera män

Malmö En ung kvinna, i åldern 15-20 år, ska ha blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt av flera gärningsmän i Sofielund.

Polisen får strax innan klockan tre på natten till lördagen  information om en yngre kvinna som blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt av flera gärningsmän i Sofielund.

Kvinnan har skador och förs med ambulans till sjukhus.

Polisen har spärrat av vid Palmgatan/Hasselgatan, där överfallsvåldtäkten ska ha skett, för teknisk undersökning.

Liknande fall har rapporterats från staden de senaste veckorna, men polisen anser att det är tryggt för kvinnor att röra sig i Malmö.

– Vi vill inte skicka fel signaler som skapar större oro, säger Kim Hild, polisens pressinformatör på ledningscentralen i Malmö, till SVT.

Under lördagen kommer polis finnas på ute på platsen i trygghetsskapande samt informationsinhämtande syfte.

Dörrknackning genomförs och samtliga poliser ute på platsen finns tillgängliga för allmänheten vid förfrågan eller tips.

En polisanmälan har upprättats om grov våldtäkt.

Polisen har under lördagsförmiddagen tagit emot stora mängder tips från allmänheten och uppföljning samt bearbetning av dessa pågår.

Den tekniska utredningen var klar under lördagseftermiddagen.

Ett intensivt utredningsarbete pågår och uppföljningen av alla tips som kommit in från allmänheten fortlöper under eftermiddagen, uppger polisen.

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="http://www.skd.se/2017/12/17/ingen-gripen-for-gruppvaldtakten-men-manga-tips/"]

Dagens fråga

Brukar du få julklapp av din arbetsgivare?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×