Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen

De anonyma mössen firar ett år – öppnar nytt

Malmömössen har haft det väl förspänt det senaste året. Butiker, restaurang och till och med ett tivoli har det fått att roa sig med.
Och nu kan de glädja sig åt en egen bokhandel och teater.

I helgen slog bokaffären Frankie & Benjys böcker upp dörrarna på Amiralsgatan och vägg i väg teatern Teatro Reggiano.

Det är naturligtvis det anonyma och numera världsberömda gatukonstkollektivet Anonymouse som slagit till igen. Och i vanlig ordning är namnen inte tagna ur luften. Frankie och Benjy är Trillians möss i bokserien Liftarens guide till galaxen. Mössen i fråga är inga vanliga gnagare utan transdimensionella varelser som ligger bakom den superdator som konstrueras för att svara på den slutgiltiga frågan om livet, universum och allting. (Svaret är 42 – tyvärr kommer ingen ihåg vad frågan är.)

Reggiano refererar, kan man ana sig till, den italienska hårdosten Parmesano-Reggiano.

Det är ett drygt år sedan Anonymouse för första gången lät tala om sig när en liten, liten ostbutik och en angränsande restaurang öppnade på Bergsgatan. Sedan dess har det blivit fler upptåg, som tivolit Tofsans på Södra Förstadsgatan, och ett gästspel på gatukonstfestivalen i Borås i somras.

”Vi firar ett något sent ettårsjubileum som näringsidkare! Häng med och kolla in en god bok på frankie och benjys och sen har vi biljetter på Teatro Reggiano” skriver man på Instagram.

Läs mer:

×