Musikhjälpen på Vankivafältet.
Grisen Roger visade upp sig med Linda Nilsson.
Attans var tomteklädd med matte Martha Landin.
Roslagsfåret Sofia var på plats med skötaren Astrid Hallström och mamma Jenny. Foto: Hans Bryngelson
Åsnan Lage kom med Ida Persson.
Vincent Ladneak rider på hästen Odin.
Musikhjälpen; roslagsfåret Sofia, med Astrid Hallström och mamma Jenny.

Djuren gav barnen stöd

Hässleholm Alla var där. Roger, Attans, Sofia, Lage, Odin, Getrud och många fler.
Alla hade samlats på Vankivafältet för att ge maximal behållning direkt till Musikhjälpen.

Ja, det var djuren som lockade till samling vid hundklubbens lokaler och fält i Vankiva. Unga och gamla, hundar och andra stora och små djur var på plats när initiativtagarna till insamlingen bjudit in.
– fantastiskt många sponsorer har ställt upp på vårt initiativ, berättar Linda Nilsson, som tillsammans med många andra frivilliga, dagen till ära i gula Musikhjälpenmössor, tog emot på Vankivafältet.
Hon berättar att responsen har varit stor. Inslag i både radio och tv har uppmärksammat dagen på Vankivafältet.
– Nu hoppas vi också att vi får prata med programledarna som sitter i Musikhjälpens bur i Umeå, inflikar Linda under tiden hon förevisar grisen Roger och andra små kultingar för besökarna.
Inne i den stora grusbelagda hallen står sponsorer och säljer, och i ett hörn finns café och lotteriförsäljning. All behållning ska gå direkt till Musikhjälpens insamling ”Barn är inte till salu”.
Under de drygt tre timmar som man höll på fanns tid för både ponnyridning, hundbingo, agility och vallningsuppvisning. De som ville kunde också få hjälp med kloklippning och annat.
Höjdpunkten på dagen var auktionen på Laila Bagges konstverk som skänkts till förmån för arrangemanget. När dagens arrangemang inleddes låg budet på 5 200 kronor.
Slutbudet blev 5 600 men köparen betalade 6 000. Den totala behållningen av denna djurvänliga tillställning blev 64 452 kronor.

Dagens fråga

Har du sett vildsvin i det vilda?

Loading ... Loading ...