Genomklappning av Röke

Sport • Publicerad 17 december 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det som slutade så illa började väldigt bra – även om oskärpan i passningsspelet kunde ha ställt till det redan tidigare för Röke.

Hemmalaget startade med en Lindesbergsdominerad femma där nye Niklas Carlsson fick Pontus Hellsing och Andreas Johansson (som tagit klivet upp från backen) som kedjekamrater. Carlsson hade bland annat ett skott som strök ribban.

Men det var Munka som tog tillvara en bjudning och Mattias Persson satte 0–1 efter sju minuter.

Röke gick till pausvila i 2–1-ledning efter mål av Jimmy Malmgren och Filip Påhlsson – båda gångerna med Zoltan Veszpremi som upphovsman.

Veszpremi hade assist även på 3–2-målet där han spelade fram Niklas Larsson som från nära håll skojade in bollen. När Victor Ohlsson gjorde 4–3 och Jimmy Malmgren utökade till 5–3 hade Röke skaffat sig ett visst grepp.

Trodde alla.

Utom Munka-Ljungby.

För när lagen kom ut till tredje perioden verkade Röke snarast ha gått i ide – medan Munka brakade loss i värsta julfestsnyårspartajet som sprakade i 20 minuter.

– Vi har nog aldrig gjort en så dålig tredjeperiod, suckar Edvin Andersson.

1–7!?

– Jaa ... Det är riktigt dåligt.

Svårt att sätta fingret på vad som hände?

– Vi ville täppa till dem på ett sätt men då öppnade vi andra ytor för dem istället. Det systemet gick inte hem i dag. Det var en bra tanke men det ville sig inte.

Det såg ut som att ni stod och sov i början av tredje?

– Ja, vi kom nog ut lite sovande från omklädningsrummet. Det var lite falsk trygghet (efter 5–3 i andra) kanske och sedan gör vi inte alls som vi brukar. Vi kämpar inte riktigt som vi brukar och ... nej.

Munka gjorde fem mål på 13 minuter och vände till 5–8 som slutligen stannade vid 6–10. De sista två målen kom i tom kasse.

En oerhört tung förlust för Röke som var ute efter ett trendbrott.

– Mycket tung. Men det kommer efter jul istället, slår Rökebacken fast.

Edvin Andersson utsågs till bäste hemmaspelare.

– Jag gör det jag är bra på. Jag kämpar och sliter och river. Det är ju min starka sida och jag försöker göra vad jag kan.

Henrik Ehnberg:

– Jag kan inte riktigt förklara vad som händer. Allt slit och allt jobb vi lägger ner i två perioder är som bortblåst inför tredje, konstaterar Röketränaren.

Inför uppehållet parkerar Röke som tabellfyra med fyra poäng ner till Sävsjö under strecket.

Röke startar om borta mot Stanstad den 5 januari.

bild 1/5
Rena natta... Röketränaren Henrik Ehnberg fick genomlida 20 genomdystra minuter där hans lag tappade 5-3 till 6-10. Foto: Arne Forsell
Alexander Ehnberg deppar efter ett (ur Rökeperspektiv) av alldeles för många Munkamål i Qpoolen. Hemmalaget tappade 5–3-ledningen till smärtsamma 6–10.                      Foto: Arne Forsell
Edvin Andersson kämpade och slet – förgäves. Foto: Arne Forsell
Niklas Carlsson gjorde sin första match i Röketröjan och fick välkända kedjekamrater i Pontus Hellsing och Andreas Johansson som flyttats upp ett steg i banan. Foto: Arne Forsell
Henrik Ehnberg, i förgrunden,  försvinner snart ur bilden som tränare i Röke. Frågan är vad som händer med kollegan Kristian Torstensson?Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV