Miljonsatsning på digital kompetens

OSBY/ÖSTRA GÖINGE Medarbetarna inom vård och omsorg ska öka sin digitala kompetens.
Osby och Östra Göinge satsar tillsammans med Perstorp på ett miljonprojekt för att spetsa kunskaperna om digitala verktyg.

Projektet GoDig kostar totalt 6,3 miljoner kronor och finansieras delvis med medel från europeiska socialfonden.
Projektet syftar till att kompetensutveckla 757 medarbetare, framtida teknikcoacher och chefer i att använda digitala arbetsverktyg.

Det är tre kommuner – Osby, Östra Göinge och Perstorp – som samarbetar och satsningen motiveras med att allt fler tar för givet att ärenden ska kunna utföras enkelt och säkert via nätet samt att arbetsinnehållet och organisationen påverkas av digitaliseringens möjligheter.
Målet är att medarbetarna ska ha kunskapen om hur digitaliseringen kan skapa ett mervärde för kunderna.
De tre kommunerna hoppas att GoDig ska hjälpa till att säkerställa god kvalitet inom vård och omsorg och öka produktiviteten. Genom att jobba tillsammans vill kommunerna skapa fler samarbetsområden som även ska stärka varje enskild kommun.

– Personalen är den viktigaste resursen i vård- och omsorgsverksamheterna. Förutom att projektet ökar kvaliteten i verksamheten så hoppas jag att personalen får möjlighet till utveckling och lärande. Dessutom höjer vi attraktionskraften för yrket vilket också har effekter på framtida rekryteringsbehov. Vi vill vara en modern arbetsgivare som skapar och attraherar framtidens medarbetare, säger Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet i Östra Göinge.

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

  • NEJ (65%, 253 Röster)
  • JA (35%, 135 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×