Annons

Miljonsatsning på digital kompetens

Östra Göinge • Publicerad 17 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Projektet GoDig kostar totalt 6,3 miljoner kronor och finansieras delvis med medel från europeiska socialfonden.

Projektet syftar till att kompetensutveckla 757 medarbetare, framtida teknikcoacher och chefer i att använda digitala arbetsverktyg.

Annons

Det är tre kommuner – Osby, Östra Göinge och Perstorp – som samarbetar och satsningen motiveras med att allt fler tar för givet att ärenden ska kunna utföras enkelt och säkert via nätet samt att arbetsinnehållet och organisationen påverkas av digitaliseringens möjligheter.

Målet är att medarbetarna ska ha kunskapen om hur digitaliseringen kan skapa ett mervärde för kunderna.

De tre kommunerna hoppas att GoDig ska hjälpa till att säkerställa god kvalitet inom vård och omsorg och öka produktiviteten. Genom att jobba tillsammans vill kommunerna skapa fler samarbetsområden som även ska stärka varje enskild kommun.

– Personalen är den viktigaste resursen i vård- och omsorgsverksamheterna. Förutom att projektet ökar kvaliteten i verksamheten så hoppas jag att personalen får möjlighet till utveckling och lärande. Dessutom höjer vi attraktionskraften för yrket vilket också har effekter på framtida rekryteringsbehov. Vi vill vara en modern arbetsgivare som skapar och attraherar framtidens medarbetare, säger Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet i Östra Göinge.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons