Sveriges Isabelle Gulldén besviken efter förlusten i söndages VM bronsmatch i handboll mellan Sverige och Nederländerna i Barclaycard Arena. Foto: Henrik Montgomery/TT
Sveriges Isabelle Gulldén och Hanna Blomstrand besvikna efter förlusten i söndages VM bronsmatch i handboll mellan Sverige och Nederländerna i Barclaycard Arena. Foto: Henrik Montgomery/TT
Sveriges Anna Lagerquist gör Sveriges sista mål under förlusten i söndages VM bronsmatch i handboll mellan Sverige och Nederländerna i Barclaycard Arena. Foto: Henrik Montgomery/TT

Sverige förlorade bronsmatchen

Handboll Tårar och förtvivlan. Sverige var uträknat i bronsmatchen mot Nederländerna, men gjorde en fantastisk upphämtning med nio raka mål från 9-16 till ledning med 18-16.
Men nederländskorna kom tillbaka och vann med 24-21 (14-8) och knep därmed den för svenskorna så efterlängtade VM-medaljen.

– Det känns bittert att missa medaljen. Vi hade stolpe-ut både i dag och i semifinalen. Men totalt sett är jag mycket nöld med vår prestation genom hela turneringen, sade förbundskaptenen Henrik Signell till Kanal5.

Sverige började annars bra. Hade ledningen i inledningen av matchen och fick stopp på det nederländska anfallsspelet. Dock hade man problem framåt och 4-2 blev 4-6 0ch sedan 7-11 och efter en slarvig svensk avslutning på halvleken kunde de orangea dra i från till en sexmålsledning.

Nederländerna började andra halvlek stabilt och såg ut att ha bronsmedaljen som i en liten ask. Ledningen utökades till 16-9, innan svenskorna ledda av storstjärnan Isabelle Gulldén startade upphämtningen. Med tålamod och rakt på mål-spel blev det nio raka fullträffar på 17 minuter. Försvarsspelet var solitt som tidigare under turneringens bästa stunder. Detta samtidigt som Filippa Idéhn spikade igen målet.

– Efter den svaga första halvleken, gjorde vi en jättebra andra. Vi hade inget att förlora och bolltempot blev bättre. Men uppförsbacken med sju mål var nog för stor även om vi kom upp i ledning, fortsatte Signell.

– Vi trodde på det här hela tiden. Inte ens när vi låg under med så stora siffror gav vi upp. Vi visade verkligen hjärta i andra halvlek. Därför känns det verkligen surt nu direkt efteråt, sade en tårögd Hanna Blomstrand till Kanal5.

Nederländerna hade helt kört fast i anfallsspelet och Sverige hade ypperliga chanser att öka på ledningen efter 18-16 och därmed göra ett avgörande ryck. I stället kom det blixtsnabbt två nederländska mål till 18-18 och Sverige tappade greppet. 20-19 blev 20-23 under det dramatiska slutet och matchen var förlorad.

Sjumålsskytten Isabelle Gulldén hade svårt att dölja besvikelsen efteråt.

– Det känns fruktansvärt tomt. Jag har inget mer att säga, sade hon till Kanal5.

×