Jörgen Persson kliver in och tar över arbetet med att hitta ny styrelse för Tyringe Hockey. Foto: STEFAN SANDSTRÖM

Jörgen Persson tillbaka – och Marcus Norell återinsatt

2014 avgick Jörgen Persson som ordförande för Tyringe Hockey. På söndagen tog han åter ett kliv in på banan.
– I det här läget leder jag en interimstyrelse som skall hitta en lösning fram till ett extra årsmöte, förklarade Jörgen Persson.
– Jag har faktiskt mått riktigt dåligt när jag sett hur illa ute klubben var och det var anledningen till att jag tog på mig den här uppgiften.

Efter den dramatiska lördagen när Tyringestyrelsen lämnade in (se annan artikel) var frågorna många kring fortsättningen. Men på söndagen inleddes arbetet med att få igång verksamheten igen.
Nyckelpersonen blev mångårige ex-ordföranden Jörgen Persson som lämnade över klubban till Christian Hallberg 2014 och senare försvann helt från styrelsen.
– Men intresset och hjärtat för Tyringe Hockey har man ju inte tappat och i det här läget var det ju klart att man ställde upp när den gamla styrelsen bad mig att ta över, förklarade Persson som också fanns på plats när laget samlades i Tyrs Hov på söndagsmiddagen för att förbereda träningen.
Omklädningsrummet, som tömdes hastigt av spelarna under torsdagskvällen, började då åter fyllas och Jörgen Persson, tillsammans med bland annat förre spelaren Robert Örn och Johannes Strömberg fanns på plats och förklarade det nya läget.

– Marcus Norell är återinsatt som tränare för A-laget, berättade Jörgen Persson och förklarade att Norell även skulle leda träningen en stund senare.
– Det var ju också fantastiskt att se att ett 50-tal supporters var på plats för att hälsa laget välkommet tillbaka.
Jörgen Persson poängterar dock också att han tycker att den avgående styrelsen med Peter Ronner i spetsen har gjort ett på många sätt bra jobb.

– Främst tänker jag på ungdomssidan där man jobbat fantastiskt bra men problemet har ju varit kommunikationen med A-laget, menar Jörgen Persson som anser att det är viktigt att man nu tittar åt bara ett håll – framåt.
– Det är ju den väg vi måste ta och nu kommer vi att jobba hårt för att få till först en interimstyrelse och sedan en ny styrelse efter ett årsmöte.
– Hela den här turbulenta tiden har ju också visat vilket enormt intresse det finns runt Tyringe Hockey och det skall vi försöka utnyttja, säger Persson.
– Det finns förstås också en chans att klubben kan gå stärkta ur det här och det istället blir något positivt.

Vad väntar närmast för er?
– Vi kommer att inleda samtal med samtliga spelare och tränare i A-laget för att få upp allt som kan ha blivit fel till ytan, menar Jörgen Persson.

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="http://www.nsk.se/2017/12/15/bluefoxes-haller-norell-om-ryggen/"][contentcards class="skd-related-link" url="http://www.nsk.se/2017/12/15/reimer-krigar-pa-for-att-tyringe-ska-overleva/"][contentcards class="skd-related-link" url="http://www.nsk.se/2017/12/15/tyringe-i-limbo/"][contentcards class="skd-related-link" url="http://www.nsk.se/2017/12/16/kickad-norell-inte-forvanad/"][contentcards class="skd-related-link" url="http://www.nsk.se/2017/12/14/norell-lamnar-tyringe/"][contentcards class="skd-related-link" url="http://www.nsk.se/2017/12/16/har-ar-tyringestyrelsens-uttalande/"]

×