Osby IK föll på övertid i Jonstorp

Sport • Publicerad 18 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Faktiskt nöjd med de 60 minuter som vi presterar här idag, menade Osbycoachen Ola Higgins.

Vakanserna i laget hade gjort att Higgins lånat in två spelare från Tingsryds J20-lag, centern Tobias Henriksson och ytterforwarden William Arweson.

– Och bägge gör det bra, tyckte Higgins.

Jonstorp hade 2-0-ledning när Oliver Nilsson gav gästerna nytt hopp genom en reducering med bara 14 sekunder kvar till pausen.

Robin Holmgren gjorde sedan sitt första mål för säsongen när han satte 2–2 mitt i den andra perioden och efter nytt underläge var det backen Marcus Korutschka som kvitterade i powerplay efter 14.22 av den sista akten.

– Bägge lagen kunde vunnit den här matchen – så jämn var den, ansåg Ola Higgins.

I förlängningen blev en slashingutvisning på Erik Jönsson dyrbar för Osby. Jacob Persson stänkte nämligen in segerpucken till 4–3 efter 2.29.

– En bra poäng ändå för oss och nästa gång vi kommer hit tänker vi vinna matchen, lovade Higgins.

Både Osby – tia i sluttabellen – och Jonstorp (sexa) kommer nämligen att återfinnas i samma vårserie när denna startar om den 7 januari.