Läsarbild.
Läsarbild.

En till sjukhus efter brand

Tjörnarp Under tisdagskvällen började det att brinna i en lägenhet i Tjörnarp. En person fördes till sjukhus.

Branden ska ha börjat vid niotiden på kvällen i en lägenhet på Landsvägen, i ett hus med flera andra lägenheter till vilken elden riskerade att sprida sig.

Efter över en timmes släckningsarbete kunde insatsen till slut avvecklas vid 22.00-tiden.

– När vi anlände till platsen så såg vi att det brann kraftfullt och att det slog ut lågor från fönstren, säger Joakim Ilmrud, räddningsledare på räddningstjänsten Höör/Hörby.

– Vi sprang upp till lägenheten, öppnade dörren och påträffade en kvinna innanför dörren som vi fick ut omgående. Personen är omhändertagen av ambulans, och var vid medvetande när vi fick ut henne.

Kvinnan kommer skrivas ut från sjukhuset under onsdagen och hon har inte drabbats av några allvarliga skador. Lägenheten där branden utbröt och en intilliggande blev utbränd och drabbades av vatten- ocgh rökskador. Men huset som helhet behövde inte evakueras.

– Branden har orsakats av oaktsamhet och en anmälan är upprättad. Den exakta orsaken är oklar men det skulle kunna handla om en glömd platta eller cigarettrökning, säger Åsa Emanuellson, presstalesperson på polisen.

×