Ola Higgins och Ted Holmgren på läktaren i Osby ishall. Nu skiljs de bägge åt sedan Higgins lämnar som A-lagstränare. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

Higgins lämnar Osby IK

Ola Higgins lämnar uppdraget som huvudtränare för division 2-klubben Osby IK.
Det står klart sedan han och klubbledningen kommit överens om att gå skilda vägar.

– Jo, min tid som A-lagstränare i klubben är över, säger Ola Higgins och även Osby IK:s sportchef Ted Holmgren bekräftar att det kommer att bli ett tränarbyte.
– Vi skiljs åt utan några hard feelings och vi är tacksamma för det jobb som Ola lagt ner hos oss.
Dock har inte det sportsliga utfallet för klubben blivit det tilltänkta under hösten. För trots att man gjorde en mindre satsning blev höstplaceringen bara en tionde plats i tabellen. Detta med tio poäng upp till den nionde platsen och hästlängder efter att slåss om en Alltvåanplats.

– Det är klart att resultaten har betytt det mesta men jag anser nog också att spelarnas inställning haft del i att framgångarna uteblivit, menar Higgins.
– Inför säsongen bestämde vi oss för att försöka göra en hårdare satsning men det har känts som om man gått till hallen och gjort sitt jobb men inte mycket mer. Ola Higgins lägger också en del av de sportsliga motgångarna på sig själv.
– Speciellt efter det att jag var avstängd några matcher och satt på läktaren tappade jag väl en del energi, säger Ola Higgins som dock inte tappat motivationen för tränarrollen i framtiden.
– Nej, jag fortsätter gärna i någon roll som hockeytränare.

Holmgren bekräftar också att det kommer att bli ett nytt ansikte som huvudtränare.
– Men förändringen gäller bara Higgins så Bosse (Johan Lindell) är exempelvis kvar, menar Ted Holmgren och påpekar att de sportsliga insatserna under hösten kom att utlösa tränarbytet.
– Men som jag sa när jag informerade spelartruppen så får även dessa ta en stor del av ansvaret för att det inte gått bättre under hösten.

Ted Holmgren bekräftar också att man just nu jobbar hårt för att hitta en efterträdare till Higgins.
– Jag vet inte när det kan bli klart – men det kan gå fort, förklarar han.
Osby har sedan 2011, och under längre eller kortare perioder, haft sju olika huvudtränare för klubbens A-lag.

×