Därför måste FMCK flytta

Hässleholm Från den sista juni 2019 får inte FMCK bedriva verksamhet på sin motorbana på Hovdala. Den är inte förenlig med natur- och kulturupplevelser i området, menar miljönämnden.

Sedan 2004 har FMCK, Frivilliga Motorcykelklubben, haft en motorbana på Hovdalaområdet. Dit kom klubben efter att ha tvingats flytta från T4-området efter klagomål på buller.
– Hovdala ska vara ett tyst område enligt den översiktsplan som togs 2007, men klubben har fått bedriva verksamhet utan tillstånd.

Det kommenterar miljöchef Sven-Inge Svensson och konstaterar att också länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen går på nämndens linje.
Miljönämnden beslöt därför att förlänga tiden för FMCK:s verksamhet på området fram till den 30 juni 2019. Det var samtliga partier överens om.

Men förslaget att förbjuda FMCK att bedriva verksamhet efter detta datum, var inte alla överens om.
Sverigedemokraterna var enda partiet som röstade emot.

Enligt miljöchefen har kommunen letat efter alternativ placering av en ny endurobana. Flera alternativ på kommunal mark har undersökts, men funnits olämpliga.
Nu håller FMCK själva på att hitta en ny placering men behöver alltså mer tid, och det har man nu fått fram till sista juni 2019.

Läs mer:

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×