Marcus Norells Tyringe tränade sista gången innan juluppehållet på tisdagen. På tredje lag jul återsamlas truppen. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Vårprogrammet talar för Norells Tyringe

Tyringe inleder vårserien i Hockeyettan genom att möta Helsingborg på bortarink onsdagen den 3 januari.
Två dagar senare, fredagen den 5:e, blir det nypremiär i Tyrs Hov när HA74 kommer på besök och den 7:e gästar Grästorp Tyringe.

– Tre matcher på fem dagar men som helhet ser spelprogrammet bra ut – betydligt bättre än den inledning vi hade av höstserien, säger Tyringecoachen Marcus Norell som efter de senaste dagarnas turbulens nu börjat landa för att kunna ägna sig åt det sportsliga.
– Känns lite lättare nu och med många positiva tillrop de senaste dagarna. Skönt också att kunna köra för fullt mot vårserien.

Tyringe får en logistiskt bekväm inledning med två matcher hemma och så då premiärresan till Helsingborg men helst hade Norell velat byta arena på Grästorpsmatchen. Detta sprack dock eftersom västgötarna redan inplanerat en sponsorsmatch den 4 februari.

Sista seriematchen blir den 17 februari när Tyringe tar emot Halmstad. Tyringe har också en sponsorsmatch inplanerad lördagen (!) den 27 januari när Helsingborg gästar.
Fortsättningsserien innehåller sju lag vilka startar om med bonuspoäng vilket för Tyringes del betyder att man har två poäng redan från start. Jämfört med Tranås som har sex och HA74 vilka startar om på noll.

Tyringe körde sitt sista träningspass på tisdagseftermiddagen innan man nu gör en veckas träningsuppehåll.
– Flera av spelarna åker ju hem under julhelgen och har en bit att åka till Skellefteå och Sundsvall, berättar Marcus Norell som återsamlar manskapet den 27:e december.
– Därefter tränar vi i princip varje dag fram till nypremiären mot Helsingborg den 3 januari.

Ursprungligen var det sagt att vårserien skulle inledas den 7:e januari men nu blir det alltså omgångar både den tredje och femte januari.
Norell jobbar nu också intensivt för att hitta förstärkningar till truppen som ju decimerades under hösten när Marcus Korutschka och Alexander Rindå försvann.

Har intresset för att spela i Tyringe försämrats av den senaste tidens turbulens?
– Nej, snarast tvärtom – i alla fall om jag skall gå efter de kontakter som jag haft, menar Tyringe-coachen.
– Men inget är klart utan vi jobbar vidare med sikte på att få något klart efter jul.

Läs mer:

×