Fängelse för olovlig körning

OSBY

En 46-årig man i Osby döms till en månads fängelse för olovlig körning. I oktober i år körde han personbil på Södra Portgatan utan att ha rätt till det och brottet bedöms som grovt, eftersom han vid flera tillfällen tidigare har lagförts för olovlig körning.
Enligt domen förekommer han i belastningsregistret under 39 avsnitt och det stort antal av dessa gäller olovliga körningar. Senast dömdes han i november 2016 för olovlig körning till fängelse i en månad. Han frigavs i april i år, men prövotiden gäller fram till april 2018. Därför anser tingsrätten att fängelse är den enda aktuella påföljden.
Mannen döms även för tillåtande av olovlig körning. Han ska ha tillåtit en 28-årig kvinna att köra personbil samma dag i oktober som han själv körde olovligt.
Även kvinnan döms för olovlig körning. Hon förekommer inte i belastningsregistret tidigare och hennes straff blir 30 dagsböter à 50 kronor.

Senaste nytt omOsby
×