Binoche enda ljuset

Film/recension

FILM
Let the sunshine in
Regi: Claire Denis
I rollerna: Juliette Binoche, Gerard Deperdieu
Betyg: 2

Trots Juliette Binoches utstrålning och aldrig sviktande begåvning upplever jag inte att solen kastar många strålar på den här filmen. Att jag inte gäspade käken ur led berodde just på Binoche, som älskas av kameran.
Den i dag 53-åriga skådespelaren som slog igenom, och fick en birolls-Oscar 1996, för Den engelske patienten gör vad hon kan för att sätta kött på benen på Isabelle, en frånskild konstnär i 50 års-åldern. Hela Isabelles liv går ut på att få männen i sin omgivning i säng.
En är ett gift superego som mest lovprisar sin fru, en annan är hennes före detta man och på den vägen lunkar historien på.

I slutscenerna dyker Gérard Depardieu upp som någon sorts psykolog och försöker lägga pussel med Isabelles komplicerade tillvaro. Utan Juliette Binoche hade den här filmen varit en sövande upplevelse.

FILM
Let the sunshine in
Regi: Claire Denis
I rollerna: Juliette Binoche, Gerard Deperdieu
Betyg: 2

×