Annons

Binoche enda ljuset

Film/recension Ett sömnpiller tyckte tidningens filmkritiker om franska Let the sunshine in.
Publicerad 22 december 2017 • Uppdaterad 14 december 2021

Trots Juliette Binoches utstrålning och aldrig sviktande begåvning upplever jag inte att solen kastar många strålar på den här filmen. Att jag inte gäspade käken ur led berodde just på Binoche, som älskas av kameran.

Den i dag 53-åriga skådespelaren som slog igenom, och fick en birolls-Oscar 1996, för Den engelske patienten gör vad hon kan för att sätta kött på benen på Isabelle, en frånskild konstnär i 50 års-åldern. Hela Isabelles liv går ut på att få männen i sin omgivning i säng.

Annons

En är ett gift superego som mest lovprisar sin fru, en annan är hennes före detta man och på den vägen lunkar historien på.

I slutscenerna dyker Gérard Depardieu upp som någon sorts psykolog och försöker lägga pussel med Isabelles komplicerade tillvaro. Utan Juliette Binoche hade den här filmen varit en sövande upplevelse.

Fakta:

FILM

Let the sunshine in

Regi: Claire Denis

I rollerna: Juliette Binoche, Gerard Deperdieu

Betyg: 2

Roland Klinteberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons