Novica Zindovic coachar under sommarens derby mot New Life. I bakgrunden håller sig Tommy Karlsson under sitt paraply. Foto: Johannes Höghäll Johnsson/Arkiv

Inget fotbollsspel 2018 för Freeflow

Kvalmatcherna mot Afro FK i höstas blev Hässleholm Freeflows sista uppvisning för den här gången. Nu läggs fotbollslaget ned.
– Under de här åren har vi hjälpt många som annars hade suttit hemma. Vi har jobbat med ansvar och att spelarna förstår sin position, säger Freeflows förste och siste tränare, Novica Zindovic.

Hässleholm Freeflow AC dök 2010 upp som en frisk fläkt i division 7. Tommy Karlssons och Novica Zindovics projekt utlovade en egen träningsfilosofi med fokus på individen.
Sedan dess har framgångar kommit och framgångar gått. Som bäst var Freeflow ett topplag i sexan, i fjor misslyckades laget med att kvala upp från sjuan.
Nu blir fotbollssektionen vilande och Freeflow har dragit sig ur seriespel 2018. Men det finns en förhoppning om att komma tillbaka.
– Vi försöker igen nästa år, säger Novica Zindovic.

Tanken var att en sammanslagning skulle ske med ett annat lag som lider av spelarbrist, Vankiva. Men där har det inte blivit som man tänkte sig.
– Det har gått lite trögt. Vi har föreslagit till alla våra spelare att gå till Vankiva men det är lite splittring, säger Zindovic.
Få spelare har hörsammat det tipset och stjärnor i laget som Bashar Joumaa och Istivan Jamah har redan gått till andra klubbar (Perstorp Bälinge respektive Hästveda).
Det medför också att Novica Zindovic inte kommer att återfinnas i Vankiva under 2018, så som planen var från början.
– Hade det varit en åtta–tio spelare som gick från Freeflow till Vankiva så hade jag hjälpt till på träningarna där, säger han.
Vankivas situation är akut och lagets träningar har på sistone i princip varit folktomma. Ordföranden Arne ”Oskar” Jönsson kommer nu att behöva lägga pannan i djupa veck för att hitta en annan lösning.

Vad gäller Freeflow så menar Novica Zindovic att klubben misslyckats med att locka till sig spelare av den kaliber som man hade hoppats på.
– Vi har inte lyckats fånga de ambitiösa spelarna som vill träna, bara dem som har tagit en paus. När man inte har tränat fotboll på åtta månader eller ett år så kommer den glöden aldrig tillbaka, säger han.
När Freeflow efter säsongen skall försöka göra comeback kommer strategin att vara något annorlunda.
– Vi vill fånga upp spelare som tar det på allvar men som inte får plats i IFK eller HIF, säger Zindovic.

Även om fotbollssektionen nu läggs på is kommer Freeflow att leva vidare. Föreningen har gjort sig ett namn inom löpningen och förutom att ha en mycket aktiv sådan sektion håller Freeflow också på med triathlon och basket. Den aktiviteten fortsätter som tidigare.

×