”Tycker vi fick en hel del luddiga svar”

LÖNSBODA Mötet mellan föräldrarna till barnen hos dagbarnvårdare och ansvariga politiker utmynnade i flera fortsatta frågetecken.
Det säger Ronja Lindhe, en av föräldrarna.

Bakgrunden till träffen med ansvariga politiker Daniel Landin (S), ordförande i barn- och skolnämnden och Lars-Anton Ivarsson (M), vice ordförande är att en av fyra dagbarnvårdare ska sägas upp och sparas bort i enlighet med nämndsplanen för 2018.
Något föräldrar med barn i nämnda verksamhet har reagerat kraftigt mot. Även facket har varit kritiskt och menar att konsekvenserna av beslutet inte har utretts ordentligt.
– Jag tycker att vi fick en hel del luddiga svar under träffen med politikerna. Och hur det blir vet vi ännu inte. Svaret vi fick var att politikerna skulle lämna besked under senvåren.
– Det tycker vi från föräldrahåll är alldeles för lång tid. Särskilt ovisst blir det förstås för dagmammorna som inte vet hur det blir, fortsätter Ronja Lindhe.
I en tidigare artikel i Norra Skåne förklarade flera av föräldrarna att de är mycket besvikna över beslutet som drabbar en verksamhet som de tycker fungerar alldeles utomordentligt.
Och de förstår inte resonemanget att de skulle handla om en besparing.
Uträkningar som de själva har gjort visar tvärtom att det skulle innebära en mindre kostnad för kommunen med den typen av verksamhet, pedagogisk omsorg, som den numera heter.

Även föräldrar med barn i kommunens förskolor stöttar föräldrarna i deras kamp för att få behålla de fyra dagmammorna. Många av dem anser att inte minst valfriheten är viktig. Att det finns alternativ i Osby kommun.
Argumentet till indragningen är bland annat att det inte finns tillräckligt intresse för verksamheten. Men det håller inte, menar föräldrarna.
Det finns 18 i kö nästa år till just den barnomsorgen, påpekade föräldrarna på mötet.
Det resonemanget bemöttes med att man från kommunens sida tittar på kösituationen fyra månader före det datum som ansökan gäller, inte tidigare.

Frågorna fick föräldrarna mejla till ansvariga politiker innan mötet skulle hållas.
– Stämningen var aningen tryckt. Vi är så klart oroliga för hur det blir. Att vi får vänta så länge på svar är väldigt negativt för alla inblandade, konstaterar Ronja Lindhe.
Med på mötet var också de två tjänstemännen, områdeschef Christel Thorstensson och förskolechef Ann-Kristin Nilsson.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×