Entréplan, med utsikt över Första Avenyn och Stortorget ska bli bar och restaurang. Två verandor ska locka besökare.Foto: Jörgen Johansson
35 av de 96 rummen på hotellet är klara. På bilden rättar hotelldirektör Katrin Pettersson till kuddarna i ett av de större rummen.Foto: Jörgen Johansson
Bakom skynket vid receptionen pågår arbetet med den nya baren och restaurangen. Foto: Jörgen Johansson
Festvåningen på hotellet kan växa och bli ordentligt stort för kommande studentbaler. Foto: Jörgen Johansson
Helt nya möbler i alla rummen på stadshotellet, och inrett av Kjell Jakobssons fru Karin. Foto: Jörgen Johansson Foto: Jörgen Johansson

Vem minns inte Statt?

Hässleholm
Sedan halvårsskiftet pågår renoveringen av stadshotellet, Statt.
Den nya ägaren, Kjell Jakobsson, och hotelldirektören Katrin Pettersson, har som mål att Statt åter ska bli en mötesplats för alla hässleholmare.
Nu efterlyser de bilder och berättelser från hotellets 103-åriga historia.

Firmabilar, hantverkare, bygghissar och byggställningar.
Under en lång tid har ombyggnad och renovering av stadshotellet pågått invid Stortorget. Av de över 90 rummen har 35 helrenoverats och inretts av Kjells fru Karin. Resterande rum är påbörjade och i lobbyn pågår stora förändringar.
– Här ska vi ha en bardisk, berättar Kjell när han och Katrin visar tidningen runt i hotellet, som trots arbetena hyser gäster.

I entréplanet ska den nya restaurangen/baren finnas. Här ska det serveras vin, drinkar och kalla rätter.
Den som vill ha varmt i sig får gå in till granen Bishops arms, som hotellet har ett samarbete med.
– De två verandorna ska förhoppningsvis bli hässleholmarnas nya vardagsrum där de kan mötas över en drink eller en kopp kaffe, skjuter Katrin in.
Någon nattklubb blir det inte på nya Statt, men Kjell funderar i banor av musik och underhållning på annat vis. Kanske en pianobar. Men han vill att hässleholmarna själva ska tycka till om vad de vill ha och vad som kan behövas i staden.

Själv funderar han på en spa-anläggning i källarvåningen.
– Men vi öppnar upp för studentbaler igen, avslöjar Kjell och tycker att Statt är perfekt för det, att låta studenterna stå på den stora övre uteterrassen och motta folkets jubel.

I slutet av januari ska hela hotellet vara klart, och för att fira detta, och samtidigt uppmärksamma stadshotellets betydelse under de 103 år som det funnit, efterlyser Kjell och Katrin hässleholmarnas egna bilder, minnen och berättelser från åren.
– Folk har säkert minnen från Klubb 25 eller Brasseriet, eller studentbaler och möten med någon kär person, menar Kjell och hoppas att folk vill bidra till en liten utställning som ska visas under våren vid ett tillfälle då hotellet ska inbjuda till ett Öppet Hus.
På internetadressen www.vimötsigen.se kan minnesgoda hässleholmare bidra. Priser utlovas av hotelldirektören och hotellägaren.
– Vi vill göra Statt till hässleholmarnas hotell igen, avslutar Kjell.
Totalt har han och K-fastigheter som äger hotellet satsat 20 miljoner på renoveringen och ombyggnaden av Hässleholms stadshotell.

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...