Osby IK:s nye tränare är 24-årige Albin Blomqvist. Osbybördige Albin Blomqvist har tidigare tränat Olofström och är fystränare för Malmö Redhawks. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Blomqvist tar över Osby IK

Efter Ola Higgins avgång i veckan dröjde det inte lång tid förrän Osby IK gjorde klart med sin nye tränare. Det blir den egne produkten Albin Blomqvist.
– Det är rätt person för att få fart på gruppen. Han är oerhört rak och tydlig, trots sin ringa ålder, säger Osbys sportchef Ted Holmgren.

Johan Lindell kommer att bli kvar som assisterande tränare och Mikael Andersson går in som andra assisterande och bollplank.
– Det var ett krav Albin ställde, att få in en tredje gubbe för att han skulle kunna fokusera helt på spelet och träningarna, berättar Ted Holmgren.

Albin Blomqvist är kontrakterad fystränare för Malmö Redhawks och är under säsongen utlånad till Pantern. Han kommer att fortsätta i den rollen och har kontrakt med Redhawks även över nästa säsong.
– Jag kommer absolut att fullfölja det kontraktet, säger han.
Kontraktet med Osby sträcker sig säsongen ut.
– Vi har ännu inte tänkt på hur det blir efter det men vi måste börja hitta en stabil ledarstab över tid, säger Ted Holmgren.

Den nye tränaren är bara 24 år gammal men han tror själv att han är rätt man för jobbet.
– Jag är rätt bekväm i mig själv som hockeytränare, säger han.
Dessutom har han stark tro på sitt lag.
– När vi är på rätt humör är vi starka på pucken och svåra att möta. Vi har varit nära i väldigt många matcher där vi har haft stolpe ut, säger han och fortsätter:
– Men jag vill att spelarna skall kämpa för klubbmärket och det är något som jag tycker har saknats de senaste åren, säger han.
Att Blomqvist efterträder just Ola Higgins är speciellt eftersom Higgins är Blomqvists bäste vän.
– Det är klart att det gör det svårt, jag fick fundera lite.

Hur långt kan det då räcka för Osby? Ted Holmgren vill inte utlova allt för mycket.
– Både jag och Albin vill vinna serien men man får vara försiktig. Som läget är nu är målet att spela bra ishockey varje match och inte bara varannan, säger han och får medhåll från Blomqvist:
– Jag tycker inte att vi skall ha någon fast målsättning.
En sak är i alla fall klar: Ted Holmgren är mycket nöjd med sin nye tränare.
– Få är födda med den ledarskapsförmågan som Albin har, säger han.

×