Emma Lundh är klar för spel i Vittsjö 2018... Foto: Stefan Sandström
Alexandra Benediktsson – stabil och målfarlig kugge i Vittsjös mittförsvar. Foto: Stefan Sandström

Vittsjö fyller på spelartruppen

Under julhelgen har Vittsjö GIK gjort klart med ytterligare två spelare ur den befintliga truppen.
Emma Lundh och Alexandra Benediktsson spelar i den röda tröjan även 2018.

28-åriga Emma Lundh kom till Vittsjö inför den gångna säsongen men fick en stor del av säsongen spolierad av skador. Hon gjorde tre matcher från start i Vittsjötröjan och hann också med åtta inhopp.
Emma Lundh debuterade i damallsvenskan som 16-åring och har spelat i AIK, Djurgården och Linköping. Hon har också gjort en proffssejour i engelska FA Women’s Super League, damernas motsvarighet till Premier League, med Liverpool.

– Emma är en hårt arbetande offensiv spelare som var skadad i början av säsongen men kom tillbaka under hösten och visade vilken fantastisk teknik hon besitter som fotbollsspelare, säger Vittsjös sportchef Erika Nilsson och fortsätter:
– Det ska bli roligt att fortsätta arbeta med Emma Lundh. Hon kom tillbaka starkt efter några tunga månader under säsongen i fjol och visade vilken tillgång hon är för oss på planen.
I november avslöjade Emma Lundh att hon tidigare i år fått diagnosen MS (multipel skleros) efter att i flera år ha känt en oförklarlig trötthet och drabbats av andra diffusa åkommor.

Även mittbacken Alexandra Benediktsson fortsätter i Vittsjö GIK. Benediktsson, som spelat i både LB07 och LdB Malmö gör därmed sin fjärde säsong i klubben.
– ”Alex” är en stark mittback som har utvecklats mycket under sin tid hos oss, säger Erika Nilsson.
– Hon är en stabil spelare som har en bra förmåga att hamna rätt i situationerna. Hon är också en mycket bra huvudspelare en duktig passningsspelare som bjuder på säkra uppspel – en spelare som är viktig vid fasta situationer såväl defensivt och offensivt.
– Vi ser fram emot att se henne ta ännu ett steg under nästa säsong.
23-åriga Benediktsson fanns med i Vittsjös startelva vid åtta tillfällen under 2017 och svarade för ett inhopp. En hjärnskakning satte stopp för Benediktsson under avslutningen av säsongen.