Annons

Vittsjö fyller på spelartruppen

Sport • Publicerad 26 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

28-åriga Emma Lundh kom till Vittsjö inför den gångna säsongen men fick en stor del av säsongen spolierad av skador. Hon gjorde tre matcher från start i Vittsjötröjan och hann också med åtta inhopp.

Emma Lundh debuterade i damallsvenskan som 16-åring och har spelat i AIK, Djurgården och Linköping. Hon har också gjort en proffssejour i engelska FA Women’s Super League, damernas motsvarighet till Premier League, med Liverpool.

Annons

– Emma är en hårt arbetande offensiv spelare som var skadad i början av säsongen men kom tillbaka under hösten och visade vilken fantastisk teknik hon besitter som fotbollsspelare, säger Vittsjös sportchef Erika Nilsson och fortsätter:

– Det ska bli roligt att fortsätta arbeta med Emma Lundh. Hon kom tillbaka starkt efter några tunga månader under säsongen i fjol och visade vilken tillgång hon är för oss på planen.

I november avslöjade Emma Lundh att hon tidigare i år fått diagnosen MS (multipel skleros) efter att i flera år ha känt en oförklarlig trötthet och drabbats av andra diffusa åkommor.

Även mittbacken Alexandra Benediktsson fortsätter i Vittsjö GIK. Benediktsson, som spelat i både LB07 och LdB Malmö gör därmed sin fjärde säsong i klubben.

– ”Alex” är en stark mittback som har utvecklats mycket under sin tid hos oss, säger Erika Nilsson.

– Hon är en stabil spelare som har en bra förmåga att hamna rätt i situationerna. Hon är också en mycket bra huvudspelare en duktig passningsspelare som bjuder på säkra uppspel – en spelare som är viktig vid fasta situationer såväl defensivt och offensivt.

– Vi ser fram emot att se henne ta ännu ett steg under nästa säsong.

23-åriga Benediktsson fanns med i Vittsjös startelva vid åtta tillfällen under 2017 och svarade för ett inhopp. En hjärnskakning satte stopp för Benediktsson under avslutningen av säsongen.

bild 1/2
Alexandra Benediktsson – stabil och målfarlig kugge i Vittsjös mittförsvar. Foto: Stefan Sandström
Emma Lundh är klar för spel i Vittsjö 2018...
Foto: Stefan Sandström
Alexandra Benediktsson – stabil och målfarlig kugge i Vittsjös mittförsvar. Foto: Stefan Sandström
Emma Lundh är klar för spel i Vittsjö 2018...
Foto: Stefan Sandström
Norra Skåne
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons