Calle Lindell klar för Hittarp

Fotboll

Tidigare IFK Hässleholm-målvakten Calle Lindell är klar för Hittarps IK.
Hittarp, som kommer från Laröd utanför Helsingborg, spelar i division 2 västra Götaland och kom i fjor sexa i samma serie.
De hann förutom det också med att krossa IFK Hässleholm i Svenska cupen med 1–5 på Österås IP.
Under året som gick spelade Lindell, tidigare bland annat i Ängelholms FF, i division 3-laget Kågeröd.
Lindell var bänkad under våren men lyckades ta platsen mellan stolparna under hösten när Kågeröd blev jumbo.
Men i stället för att följa med Kågeröd ned till fyran blir det nu Hittarp, där Oscar Berglund, hans gamla lagkamrat från Ängelholm, är målvaktstränare.
– Med erfarenhet från högre divisioner har HIK fått in en skicklig, verbal målvakt som kommer att bidra till att utveckla samspelet mellan målvakt och backlinje, säger Berglund till hittarpsik.se och fortsätter:
– Han innehar kvaliteter man i dagens målvaktsspel eftersöker i hög grad och utöver det sportsliga kommer Calle, enkom via sin närvaro, bidra till den goda stämning vi har inom omklädningsrummets fyra väggar,
I Hittarp finns sedan tidigare målvakterna Hussein Hamzi och Filiph Bodenäs och Lindell kommer att få kämpa mot dem om en plats i startelvan.
– För egen del ska det bli enormt stimulerande att få arbeta med tre så kompetenta målvakter och jag hoppas att vi kan fortsätta pusha varandra i rätt riktning även fortsättningsvis, säger Oscar Berglund till hittarpsik.se.

×