Annons

Tävling ledde fram till Jägersroaffären

JÄGERSRO Det var en tävling som så småningom ledde fram till en gigantisk markaffär i Malmö där bostadsbolaget MKB köper travbana i Jägersro med 40 hektar mark.
Malmö • Publicerad 27 december 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Hästarna ska flytta. Men det kommer att dröja innan de springer på ny bana och den gamla ersatts av hus. Foto: Claes Hall
Hästarna ska flytta. Men det kommer att dröja innan de springer på ny bana och den gamla ersatts av hus. Foto: Claes Hall

I slutet på november var affären klar. Skånska travsällskapet säljer sin travbana och 40 hektar mark för 775 miljoner till MKB.

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/11/21/mkb-koper-jagersro-travbana/" one_line="true"]

Annons

Parterna fann varandra i tävlingen ”Varje lägenhet räknas” som MKB lanserade under 2015. Uppgiften var att komma med idéer för var och hur MKB skulle kunna bygga mer.

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/11/16/jagersro-travbana-kan-flyttas/" one_line="true"]

– Vi hade den första ordentliga kontakten i slutet av 2015. Det är faktiskt en kul story, att en liten annonskampanj kan ge ett sådant resultat.

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/11/17/kolgjini-valkomnar-en-flytt-av-jagersro/" one_line="true"]

Och då handlar det om tillträde till parkeringsområdet, eftersom marken där travbanan ligger kommer att utnyttjas i sex till åtta år. Det kommer troligen att ta uppe mot 15 år innan hela området är färdigbyggt, tror Gunnar Östenson.

Annons

Men MKB kommer inte att bygga allt själv. Bolaget vill ha med andra aktörer på resan.

Finns det något som ska bevaras av banan?

Lennart Larsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons