Annons

Turnumret gav Tex en miljon

Sport • Publicerad 27 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Nuvarande Leksandsmålvakten Williamsson satt med flickvän och släkt i Gnosjö, spelade bingolotto, fick bingo, ringde och kom fram till Lotta Engberg.

Trots – eller kanske just därför – att Williamsson visste att det fanns en bil bakom lucka 96 gick han istället rätt på sitt turnummer 6.

Annons

En siffra som följt honom genom nästan hela målvaktskarriären och som visade sig ge en miljon kronor.

Tex Williamsson som via spel i Växjös och Linköpings juniorlag, Åseda, Limhamn, Olofström, Nybro, Västervik, Gislaved och Nittorp kom till Tyringe hösten 2014.

Det var också där som karriären lyfte för Williamsson.

Han gjorde en säsong med Tyringe i tvåan, när laget också avancerade till ettan, och sedan ytterligare en i division ett där han snittade 1,97 och nästan 94 procent i sina matcher.

Något som fick Hockeyallsvenska Pantern att få upp ögonen för Williamsson och numera finns han i Leksand, utlånad från sin klubb Malmö Redhawks.

Insatserna i Dalaklubben har dock fått många ”experter” att tro att den nyblivne miljonären spelar i SHL nästa säsong.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons