Emil Rydh tar steget ned från spelande tränare till spelande assisterande men han kommer fortfarande att vara en viktig kugge i Hjärsås/Värestorp-anfallet. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Michael Reinholdt Jonsson har under många år tränat i Östra Göinge. Nu är det Hjärsås/V:s tur. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Hjärsås/V bygger nytt igen

Flera profiler har bestämt sig för att varva ned. Men Hjärsås/Värestorp har också fått in flera spännande spelare inför 2018 års division 4-spel.
– Jag är rätt så nöjd med hur det ser ut men det skulle det komma förstärkningar från högre upp så tackar jag inte nej, säger nye tränaren Michael Reinholdt Jonsson.

2017 började succéartat för Hjärsås/Värestorp som ledde serien till sommaren. Men sedan gick skyttekungen Niclas Svensson sönder och Hjärsås/V blev till slut ”bara” femma.
Frågan är nu om Hjärsås/V orkar ta sig tillbaka till toppen. En spelare som Linus Hurtig har bestämt sig för att varva ned i IFK Knislinge i division 7.
– Han säger att han inte har suget. Jag förstår det inte. Det är en otroligt bra spelare, säger Michael Reinholdt Jonsson, ny tränare för i år. Fjorårets spelande tränare Emil Rydh är nu spelande assisterande.
– Vi har tappat en del duktiga spelare som vi trodde skulle vara kvar men som hellre vill varva ned, fortsätter han.

Niklas Svennarp, Rickard Schacher, Jim Ahlbin, Deni Vujicic, Rasmus Lillberg, Sebastian Johansson och Morgan Johansson gör alla Hurtig sällskap dit. Det är viktigt att komma ihåg att alla inte är A-lagsspelare men över huvud taget kommer skillnaden att vara stor mellan årets Hjärsås/V-lag och fjorårets.
Albin Andersson och Jonathan Nilsson går till Hanaskog som i år trillade ned till femman med minsta möjliga marginal.
A-lagsspelare som Carl Rosdahl och Drilon Hajdari försvinner också.
Vad finns då på pluskontot? En hel del, som tur är.
Många unga och lovande spelare har kommit in från klubbar i Kristianstadstrakten och hur väl de klarar av att anpassa sig till division 4-fotbollen kommer att vara avgörande för Hjärsås/Värestorps säsong. Förhoppningen är också att Niclas Svensson kan komma tillbaka till hösten.
– Vi har fått in många unga, intressanta spelare som är otroligt tekniska och duktiga med boll. Sedan får vi hoppas att de kan försvara, säger Reinholdt Jonsson.
– Det blir riskabelt men jag gillar utmaningar, tillägger han.

Det rör sig bland annat om Yngsjöduon Rasmus Bertilsson och Rasmus Rosengren samt Åsumsförvärven Nexhat Halili, Edvin Latifovic och Florent Shala.
– Spelarna från Yngsjö till exempel satte försvarsspelet bra medan de från Åsum är otroligt bra framåt, säger Reinholdt Jonsson.
Lukas Johansson kommer in från Hanaskog men annars kommer nyförvärven från Kristianstadsklubbar, till exempel Huaröd (Vleron Bashotaj) och Vittskövle (Oskar Jansson).
– Jag vill inte kalla det satsning, det här är ju spelare som har kontaktat oss, säger Michael Reinholdt Jonsson och fortsätter:
– Det är klart att man vill försöka satsa lokalt om det går men det går inte att samla ihop till ett division 4-lag i Hjärsås eller ens i Östra Göinge.
Han ser ändå med tillförsikt på säsongen.
– Målet var från början att bygga vidare på förra året och gå upp men sedan har förutsättningarna ändrats. Jag vågar ändå se uppåt, nu ligger det på mig att hitta balans.

×